Αφγανιστάν: Ελεύθεροι και οι τελευταίοι τέσσερις τούρκοι όμηροι

Τους απελευθέρωσαν οι Ταλιμπάν
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 19:57
UPD:20:02
REUTERS/OSMAN ORSAL

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη την απελευθέρωση της πρώτης ομάδας των τεσσάρων μηχανικών, η οποία επιτεύχθηκε, όπως είπε, «χάρη στις προσπάθειες των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Και τους τελευταίους τέσσερις Τούρκους, οι οποίοι κρατούνταν για περισσότερες από τρεις εβδομάδες, ανακοίνωσαν ότι άφησαν ελεύθερους οι Ταλιμπάν, λιγότερες από 48 ώρες μετά την απελευθέρωση μιας πρώτης ομάδας ομήρων.

«Σε μια χειρονομία καλής θέλησης και σεβασμού προς τον μουσουλμανικό λαό της Τουρκίας, οι τελευταίοι τέσσερις Τούρκοι αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα και παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές», αναφέρεται σε μια λακωνική δήλωση των Ταλιμπάν.

Καμία αναφορά δεν έγινε σχετικά με τους άλλους τρεις ομήρους, έναν Ρώσο, έναν Κιργίζιο και έναν Αφγανό, οι οποίοι απήχθησαν ταυτόχρονα με τους οκτώ τούρκους μηχανικούς στις 21 Απριλίου, κατά την αναγκαστική προσγείωση του πολιτικού ελικοπτέρου τους στην επαρχία Λογκάρ, προπύργιο των ανταρτών, νότια της Καμπούλ.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη την απελευθέρωση της πρώτης ομάδας των τεσσάρων μηχανικών, η οποία επιτεύχθηκε, όπως είπε, «χάρη στις προσπάθειες των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών».

Ήταν η μεγαλύτερη απαγωγή στο Αφγανιστάν μετά από εκείνη των 31 αφγανών πυροτεχνουργών, οι τέσσερις από τους οποίους αποκεφαλίστηκαν από τους απαγωγείς τους, τον Ιούλιο του 2011. Οι άλλοι είχαν αφεθεί κατόπιν ελεύθεροι. Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν ότι ενέχονταν στην απαγωγή εκείνη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή