Στη διάσωση των φοινικοειδών προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου

Με χρήση βιολογικών σκευασμάτων, ασφαλών για την υγεία και φιλικών προς το περιβάλλον
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 17:53
UPD:17:54
Δήμος Αμαρουσίου

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του.

A- A A+

Στη διάσωση των φοινικοειδών με φιλικά προς το περιβάλλον και με ασφαλή για τη δημόσια υγεία μέσα προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου.

Κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα: «Διάσωση και Φροντίδα των Φοινικοειδών στην πόλη», που πραγματοποίησε ο Δήμος, διαπιστώθηκε ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο» να δοθεί ριζική αντιμετώπιση της προσβολής των φοινικοειδών από το ρυγχωτό σκαθάρι.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε για την προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος κάνοντας χρήση βιολογικών σκευασμάτων, «ασφαλών για την ανθρώπινη υγεία και φιλικών προς το περιβάλλον».

ΔΉΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΊΟΥ

O Καθηγητής Εντομολογίας & Ζωολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Εμμανουήλ Νικόλαος, κατά την ομιλία του με θέμα: «Το κόκκινο σκαθάρι των φοινικοειδών. Ένας εχθρός – Εισβολέας».

Μάλιστα ο Δήμος εξήγγειλε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών μέσα από έντυπο οδηγιών που θα διανεμηθεί σε όλους τους ιδιοκτήτες προκειμένου να γνωρίζουν το σωστό τρόπο διαχείρισης των φοινικοειδών στους κήπους τους.

Παράλληλα στις εισηγήσεις των επιστημόνων παρουσιάστηκαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

  • Καταγγέλθηκε η χρήση χημικών φαρμάκων εντός του αστικού ιστού ως δια νόμου απαγορευτική καθώς η επί μακρόν χρήση τους μπορεί να αποβεί τοξική για τον άνθρωπο.
  • Επιβεβαιώθηκε ως η μόνη ασφαλής μέθοδος για τον άνθρωπο και το περιβάλλον η χρήση βιολογικών σκευασμάτων.
  • Τονίστηκε η μεγάλη δυσκολία της βιολογικής καταπολέμησης ως χρονοβόρας και χρηματοβόρας διαδικασίας. Απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και επίσης έχει αμφίβολο αποτέλεσμα.
  • ΔΉΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΊΟΥ

    Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με τον Δρ. Αν. Μιχαηλάκη, Ερευνητή στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, τον Δρ. Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητή Εντομολογίας & Ζωολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Λ. Καζακόπουλο, Πρόεδρο του Ι.Γ.Ε, τον Δ. Κοντοδήμα, Ερευνητή Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου και Πρόεδρο της Εντομολογικής Εταιρίας Ελλάδος, την Κ. Κορώνη, Προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου Δήμου Αμαρουσίου, και τον Δασάρχη Πεντέλης Αθ. Ρέππα.

    Απαιτείται συνολική αντιμετώπιση σε μάκρος χρόνου με τη συνεργασία δημόσιων φορέων και ιδιωτών προκειμένου να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια καθώς είναι πολύ εύκολη η μεταφορά της προσβολής από τα ασθενή στα υγιή δέντρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή