Κριτική Μπλάτερ στην ιταλική ομοσπονδία

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 17:28
UPD:15/05/2013 00:24
REUTERS/ENRIQUE DE LA OSA

O πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.

A- A A+

Δριμεία κριτική άσκησε ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, στην Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για το πρόστιμο των 50.000 ευρώ που επιβλήθηκε στη Ρόμα, λόγω της ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών της με κύριο αποδέκτη τον Μπαλοτέλι, στον αγώνα με τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο».

Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας χαρακτήρισε υπερβολικά επιεική και απαράδεκτη την απόφαση, ενώ τόνισε πως θα έρθει σε επαφή με την ιταλική ομοσπονδία, για την οποία υποστήριξε ότι δεν έκανε σε βάθος έρευνα για το προχθεσινό περιστατικό.

«Αυτό που προκαλεί έκπληξη και δεν είναι κατανοητό για μένα, είναι ότι η πειθαρχική επιτροπή της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πήρε μια απόφαση πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες μετά τον αγώνα, απλά επιβάλλοντας ένα πρόστιμο» δήλωσε ο Μπλάτερ στην ιστοσελίδα της FIFA.

«Δεν έκαναν κάποια έρευνα για το τι έγινε. Το να επιβάλεις απλώς ένα πρόστιμο δεν είναι σωστό, είναι απαράδεκτο. Πάντα θα βρίσκεις χρήματα. Τι είναι 50.000 ευρώ για ένα τέτοιο περιστατικό; Θα επικοινωνήσω με την ιταλική ομοσπονδία. Νομίζω ότι κάποιοι δεν έχουν πάρει το μάθημά τους. Είναι απίστευτο ότι είχαμε τέτοια περιστατικά, ειδικά στη Serie A της Ιταλίας, στο "Σαν Σίρο" ανάμεσα στη Μίλαν και τη Ρόμα, ένα πολύ σημαντικό ματς. Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα για λίγα λεπτά, προκειμένου να επιστρέψει η ηρεμία. Αυτό είναι κακό», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαιτητής Ρόκι διέκοψε προσωρινά την αναμέτρηση στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, μετά τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από οπαδούς των φιλοξενούμενων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις