Τα κόμματα για την έκρηξη στα Σωληνουργεία Κορίνθου

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2003 19:02
UPD:19:11
A- A A+

Η προστασία της ζωής των εργαζομένων απαιτεί την αυστηρή εφαρμογή από την εργοδοσία όλων των θεσμοθετημένων όρων και προϋποθέσεων ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την έκρηξη στο εργοστάσιο της Σωληνουργεία Κορίνθου που προκάλεσε τον θάνατο έξι εργαζομένων και τον τραυματισμό τριών.

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να καταλογίσουν και να αποδώσουν συγκεκριμένες ευθύνες.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θ. Ρουσόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζουμε τη λύπη μας για το θάνατο των έξι εργαζομένων και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειές τους.

Η Πολιτεία οφείλει να διερευνήσει τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος. Υψιστη όμως προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου».

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ως νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης την έκρηξη. «Η εργατική τάξη έχει καθήκον να υπερασπιστεί με κάθε μορφή αγώνα τη ζωή και την ασφάλειά της. Να διεκδικήσει, τώρα, αυστηρά μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, να αντιμετωπίσει αποφασιστικά την εντατικοποίηση της δουλειάς, να δυναμώσει την οργάνωση και την πάλη της για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Να ληφθούν μέτρα για την καθολική και πλήρη εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, τονίζει ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του για το πολύνεκρο δυστύχημα. Ο ΣΥΝ επισημαίνει ότι, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα υπάρχοντα στοιχεία, η Επιθεώρηση Εργασίας πριν από ένα μήνα είχε συντάξει έκθεση στην οποία μιλούσε για έλλειψη των μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας.

Το ΔΗΚΚΙ ανακοίνωσε ότι «η ασυδοσία της εργοδοσίας και η μη τήρηση ακόμη και στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο μεγάλου αριθμού εργαζομένων σε διάφορες επιχειρήσεις, όπως συνέβη και με την εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή