Δίκη Τσοχατζόπουλου: Απερρίφθησαν όλες οι ενστάσεις της υπεράσπισης

Αίτημα να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 12:16
UPD:12:24
EUROKINISSI

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φ. Κατσιγιάννης, το δικαστήριο έκρινε νομικά αβάσιμη την ένσταση περί εξάλειψης του αξιόποινου λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος, που είναι η δωροδοκία.

A- A A+

Απερρίφθησαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όλες οι βασικές ενστάσεις της υπεράσπισης στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των άλλων 18 συγκατηγορουμένων του.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φ. Κατσιγιάννης, το δικαστήριο έκρινε νομικά αβάσιμη την ένσταση περί εξάλειψης του αξιόποινου λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος, που είναι η δωροδοκία. Στο σκεπτικό του, επικαλέστηκε και τον νέο νόμο για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο οποίος δεν θέτει πλεον ως προϋπόθεση τη δίωξη του υπαίτιου για βασικό αδίκημα.

Αντίστοιχα απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για ακυρότητα της προδικασίας, για την κλήτευση Τσοχατζόπουλου, για την εκκρεμοδικία κ.α.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει κατά την πρόοδο της διαδικασίας επί της ενστάσεως της Βίκυς Σταμάτη για τον τόπο τέλεσης της αποδιδόμενης σε αυτήν νομιμοποίησης εσόδων, από παράνομη δραστηριότητα (Ελλάδα ή η Ελβετία).

Καλεί ως μάρτυρες Ευ. Μεϊμαράκη, Σπ. Σπηλιωτόπουλο και Γ. Καρατζαφέρη

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού υπέβαλε αίτημα για την κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου, ενώ ζήτησε να κληθούν επίσης ως μάρτυρες ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και νυν πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης (για την υπόθοεση των υποβρυχίων) , ο πρώην υπουργός Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος ( για την υπόθεση των TOR M1, αλλά και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος το 2009 ειχε αντιπαρατεθεί στη Βουλή με τον τότε υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα των υποβρυχίων.

Με το αίτημα του πρώην υπουργού συντάχθηκε ο συγκατηγορούμενός του, πρώην γγ του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Σμπώκος.

Η Πολιτική Αγωγή είπε στο δικαστήριο, ότι δεν συναινεί στο αίτημα επιφυλασσόμενη να τοποθετηθεί, όταν της δοθεί ο λόγος.

Η διδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί στις 9.00 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή