Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2003 07:01
A- A A+

Νεφώσεις, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με βροχές στα δυτικά. Μετά το μεσημέρι οι βροχές στη Δυτική Ελλάδα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Νότιο Ιόνιο θυελλώδεις, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο, στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νέφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωϊνές ώρες. Γρήγορα όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι ανεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα βρέξει και πιθανώς να σημειωθεί και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις και μετά το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή