Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον Αρχιεπίσκοπο στη Μονή Πετράκη

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 13:33
UPD:14:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως οι συζητήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο είναι πάντα ενδιαφέρουσες «γιατί παρακολουθεί τα θέματα με αγάπη, μετριοπάθεια, διακριτικότητα».

A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργεί πάντα ως παράγοντας σταθερότητας, «προκειμένου να βρίσκονται λύσεις και στις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, αλλά και στα προβλήματα των απλών ανθρώπων», έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Μονή Πετράκη.

Ε. Βενιζέλος: Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από θετικά μηνύματα

Δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως οι συζητήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο είναι πάντα ενδιαφέρουσες «γιατί παρακολουθεί τα θέματα με αγάπη, μετριοπάθεια, διακριτικότητα». Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος και ο ρόλος της Εκκλησίας, παρατήρησε, η οποία -όπως είπε- «δεν είναι ούτε παράρτημα του κράτους, ούτε μια απλή μη κυβερνητική οργάνωση, αλλά ένας ιερός οργανισμός».

«Επειδή ο βασικός σκοπός της Εκκλησίας είναι η σωτηρία των ανθρώπων, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να εκπέμπεται ένα αισιόδοξο μήνυμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «η χώρα μας, η κοινωνία μας, που έχει περάσει και περνάει τόσα πολλά, έχει ανάγκη από θετικά μηνύματα».

Ιερώνυμος: Εργο μας είναι να βοηθήσουμε το λαό μας

Δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλο στη Μονή Πετράκη.

«Έργο δικό μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος, «είναι να βοηθήσουμε το λαό μας στις δυσκολίες του, να τον ενισχύσουμε ψυχικά, να του πούμε να έχει εγκαρτέρηση και να αγωνιστεί, όλοι μαζί αγωνιζόμενοι και ενωμένοι να μη μας πιάνει πανικός, αλλά να είμαστε αισιόδοξοι γιατί όπως περάσαμε πολλές κρίσεις στην ιστορία αυτού του τόπου θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση».

«Ήδη», είπε ο κ. Ιερώνυμος, «αρχίζουν να φαίνονται ορισμένα ίχνη, καθώς παρακολουθούμε τα συμβαίνοντα και αυτό μας δίνει περισσότερο κουράγιο να δούμε την ευθύνη μας κατάματα και να προχωρήσουμε τον εκκλησιαστικό αγώνα» .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή