Δίκη «17Ν» : Αντίδραση στην έδρα για την υπόθεση Ρόναλντ Στιούαρτ

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2003 13:04
A- A A+

Η προσπάθεια του συνήγορου υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, να συνδέσει το χτύπημα κατά του Αμερικανού λοχία, Ρόναλντ Στιούαρτ, με τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο το 1991, προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου και του εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο πρόεδρος αντέδρασε όταν ο κ. Ραχιώτης υπέβαλε ερωτήσεις στην κ. Νικόλ Μπάουζερ, κόρη του νεκρού στρατιωτικού, σχετικά με τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί της δολοφονίας του πατέρα της.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ζήτησε τον λόγο και επισήμανε στο δικαστήριο, ότι, θεωρεί πως είναι διαφορετικό πράγμα να κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε μία μαφιόζικη οργάνωση και διαφορετικό σε μία πολιτική.

Ο εισαγγελέας έδρας, Χρήστος Λάμπρου, απευθυνόμενος προς τους κατηγορούμενους, είπε : «Και εσάς ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να σκοτώνετε. Πρέπει να δολοφονείται ένας μαύρος λοχίας επειδή γίνονται βομβαρδισμοί στο Ιράκ;».

Τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Στιούαρτ ήταν μέλος του ίδιου στρατιωτικού μηχανισμού, που σήμερα βομβαρδίζει το Ιράκ και φτιάχνει «την Αμερική του επόμενου αιώνα».

Η δίκη συνεχίζεται με ανάγνωση εγγράφων της υπόθεσης Ρόναλντ Στιούαρτ, καθώς ήταν απόντες από το δικαστήριο οι μάρτυρες που είχαν κληθεί για τη συγκεκριμένη δικογραφία.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή