Κύπελλο και... νταμπλ ο Ολυμπιακός στον επεισοδιακό τελικό

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013 23:09
UPD:12/05/2013 00:00
ICON PRESS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος

A- A A+

Το 26ο Κύπελλο στην ιστορία και δεύτερο διαδοχικό κατάκτησε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στην παράταση στον 71ο τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.  Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τη λήξη του αγώνα ανάμεσα στους παίκτες και των δύο ομάδων,

YOUTUBE/OLYMPIACOS FC

Πέρυσι ήταν ο Φουστέρ που στο 119ο λεπτό χάρισε το τρόπαιο στους Πειραιώτες στον αγώνα με τον Ατρόμητο, φέτος ήταν η σειρά του Τζιμπούρ να «σημαδέψει» σωστά στο 98΄ και να δώσει το έναυσμα για το νταμπλ. Στο 119΄ ο Αμπντούν με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από μαρκάρισμα του Μπαρτολίνι «σφράγισε» τη νίκη των «ερυθρόλευκων». Η παράβαση, πάντως, ακόμη και από το τηλεοπτικό ριπλέι δεν φαίνεται 100% να έγινε μέσα στην περιοχή, γεγονός που έφερε άσχημα αποτελέσματα.

YOUTUBE/OLYMPIACOS FC

Δευτερόλεπτα μετά το γκολ σημειώθηκε γενική σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες και των δύο ομάδων να ανταλάσσουν μπουνιές, να μπαίνουν...στο ριγκ και οι παράγοντες και ο επίλογος του αγώνα ήταν καταστροφικός. Ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα, Θανάσης Γιάχος απέβαλε με κόκκινη κάρτα τους Μοντέστο και Περόνε, που προήλθαν από τον πάγκο. 

ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο 68' οι παίκτες του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι όταν μετά από κεφαλιά του Σανκαρέ η μπάλα χτύπησε στον αγκώνα του Μανιάτη προτού περάσει τη γραμμή

Ο Αστέρας επιβεβαίωσε με την παρουσία του την εξαιρετική αγωνιστική εικόνα που έδειξε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι καλύτερο στον τελικό. Δίκαια τα παράπονα των Αρκάδων για την φάση του 68ου λεπτου, όταν ο Μανιάτης απέκρουσε με το χέρι στη γραμμή την κεφαλιά του Σανκαρέ, χωρίς να τιμωρηθεί η παράβαση με πέναλτι και με την αποβολή του. 

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν πιο δυνατά στο ματς με σκοπό να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους, αλλά οι Αρκάδες ήταν καλά «διαβασμένοι» και δεν τους επέτρεψαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Φούλοπ.

ICON PRESS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 13' με τον Ράγιος

Η ομάδα, μάλιστα, που «άγγιξε» το γκολ στο ξεκίνημα του ματς ήταν ο Αστέρας. Ο Ρόι Κάρολ, όμως, στο 10΄ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην καρφωτή κεφαλιά του Ντε Μπλάσις από το ύψος της μικρής περιοχής. Τρία λεπτά αργότερα, από έξοχο συνδυασμό Περόνε-Ναβάρο, ο ισπανός βρέθηκε απέναντι από τον Κάρολ που και πάλι είπε «όχι». Ο Ράγιος, όμως, που ακολουθούσε την φάση με πλασέ στην άδεια εστία άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Τρίπολης (1-0).

ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Αμπντούν (Δ) σέντραρε ο Φουστέρ (Α) σκόραρε για την ισοφάριση του Ολυμπιακού

Το γκολ «έδωσε φτερά» στους παίκτες του Τσιώλη. Έδωσαν χώρο στους «ερυθρόλευκους» αλλά έβγαιναν πρώτοι πάνω στη μπάλα και δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Μίτσελ να απειλήσει. Σκοπός των τυπικά γηπεδούχων του τελικού ήταν να μπουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους αποτέλεσμα, αλλά στο 42΄ ο Φουστέρ τους χάλασε τα σχέδια και ξαναέβαλε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Από σέντρα ακριβείας του Αμπντούν ο Ισπανός μέσος, ο άνθρωπος των σημαντικών γκολ του Ολυμπιακού (πέρυσι στο 119΄ είχε χαρίσει το τρόπαιο στους Πειραιώτες με τον Ατρόμητο) στα χρόνια της παρουσίας του στο λιμάνι, με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φούλοπ (1-1).

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός

Το 26ο Κύπελλο στην ιστορία και δεύτερο διαδοχικό κατάκτησε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στην παράταση στον 71ο τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τη λήξη του αγώνα ανάμεσα στους παίκτες και των δύο ομάδων,

 

Το δεύτερο μέρος δεν είχε φάσεις, αλλά πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Η φάση που «σημάδεψε» το διάστημα αυτό και ενδεχομένως τον τελικό έγινε στο 68΄. Από κόρνερ του Ράγιος και κεφαλιά του Σανκαρέ, ο Μανιάτης έβαλε το χέρι του για να αποσοβήσει το γκολ χωρίς η παράβαση να γίνει αντιληπτή από το διαιτητή, αλλά και τους βοηθούς του. Η φάση ήταν πέναλτι υπέρ του Αστέρα και αποβολή του διεθνή αμυντικού των «ερυθρόλευκων» κι όπως γίνεται αντιληπτό εάν είχε δοθεί η παράβαση, η εξέλιξη του ματς θα ήταν εντελώς διαφορετική.

Μεγάλη φάση για τον Αστέρα στο 89΄, με τον Κάρολ να μπλοκάρει σωτήρια το πλασέ του Λένσε, μετά τη γρήγορη εκτέλεση φάουλ που εκτέλεσαν οι Αρκάδες. Το 1-1 δεν άλλαξε στο 90λεπτο κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Ολυμπιακός στο 98' έκανε το 2-1 με τον Τζεμπούρ

Στον έξτρα χρόνο «μίλησε» η εκτελεστική δειν'ότητα του Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός, που μπήκε αλλαγή στο 72΄ αντί του Μ'ήτρογλου βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα μετά από περίπου 2.5 μήνες και στο 98΄ έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό (2-1). Προηγήθηκε η απόκρουση του Φούλοπ στην κεφαλιά του Φουστέρ και στο «ριμπάουντ» ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» έκανε αυτό που γνωρίζει πολύ καλά.

Στο 119΄ ο Αμπντούν με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, για να ακολουθήσουν τα έκτροπα που αναφέραμε.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις