Γιορτή στο Μόναχο, μάχη για την 4η θέση

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013 19:14
UPD:19:15
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Mε αποθέωση για τον Γιούπ Χάινκες και τους παίκτες του έγινε η απονομή του 23ου πρωταθλήματος στην Μπάγερν Μονάχου. Για την ιστορία οι Βαυαροί επιβλήθηκαν με 3-0 της Άουγκσμπουργκ με γκολ των Μίλερ, Σακίρι και Γκουστάβο.

A- A A+

Η απονομή του 22ου τίτλου από την ίδρυση της Μπουντεσλίγκα έγινε χθες στην «Αλιάντς Αρίνα» του Μονάχου, όπου η Μπάγερν με το 3-0 επί της Αουγκσμπουργκ γιόρτασε μπροστά στο κοινό της την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δύο εβδομάδες πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ντόρτμουντ, η Μπάγερν «πάτησε γκάζι» στο δεύτερο μέρος και με τρία γκολ σε λιγότερο από 20 λεπτά νίκησε με 3-0 την Αουγκσμπουργκ κι έφτασε τις 28 σε 33 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ενώπιον των κορυφαίων παραγόντων του γερμανικού ποδοσφαίρου, δεκάδων παλαιμάχων παικτών του συλλόγου και εκπροσώπων της πολιτικής, οι παίκτες του Γιουπ Χάινκες πανηγύρισαν με το κοινό τους την απονομή του τίτλου.

Την τελευταία αγωνιστική (34η) θα κριθεί ποια από τις Σάλκε, Φράιμπουργκ και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω της 4ης θέσης. Η Σάλκε «αυτοκτόνησε» στο Γκελζενκίρχεν, καθώς ηττήθηκε 2-1 από την αδιάφορη Στουτγκάρδη, με τον Ιμπίσεβιτς να «κάνει κηδεία» στους «βασιλικούς μπλε».

Κερδισμένη στη μάχη που γίνεται για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η Φράιμπουργκ με το «διπλό» επί της υποβιβασμένης Γκρόιτερ Φιρτ, με την οποία αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο ο Θάνος Πέτσος.
Βασικός ήταν και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στη Βέρντερ στο 1-1 με την Αϊντραχτ, με το οποίο η ομάδα της Βρέμης εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία.

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ απέτυχε να «κλειδώσει» την παραμονή στην έδρα της, καθώς ηττήθηκε 2-1 από τη Νυρεμβέργη. Με τους γηπεδούχους αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά ο Στέλιος Μαλεζάς.

Αν και βρέθηκε να χάνει με 3-1 από τη Βόλσφμπουργκ μέχρι το 84΄, η Ντόρτμουντ με δύο γκολ του Ρόις πήρε το βαθμό της ισοπαλίας, σε ένα ματς που το μυαλό των Βεστφαλών ήταν στο Λονδίνο και τον τελικό της 25ης Μαΐου με τη Μπάγερν.

Στα υπόλοιπα ματς: Λεβερκούζεν-Ανόβερο  3-1 (6΄, 59΄ Χέγκελερ, 29΄ Κίσλινγκ - 71΄αυτ. Καρβαγιάλ), Μάιντς-Γκλάντμπαχ  2-4 (12΄ Πάρκερ, 90΄πεν. Ιβανσιτς - 39΄πεν., 58΄, 80΄ Χργκότα, 64΄ Χάνκε), Χοφενχάιμ-Αμβούργο  1-4 (61΄ Βόλαντ - 18΄ Σον, 35΄ Αόγκο, 60΄ Γίρατσεκ, 88΄ Ράντνεβς), Βέρντερ Βρέμης-Αϊντραχτ Φρανκφ. 1-1 (22΄ Ντε Μπρίινε - 51΄ Λάκιτς)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις