ΗΠΑ: Στη Βιρτζίνια ενταφιάστηκε τελικώς ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ

Διαφωνεί η τοπική μουσουλμανική κοινότητα
Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 21:51
UPD:22:10
REUTERS/HANDOUT

Οι αρχές αναζητούσαν πάνω από μία εβδομάδα κατάλληλη τοποθεσία για να πραγματοποιηθεί η ταφή του τσετσενικής καταγωγής 26χρονου άνδρα (μπροστά).

A- A A+

Σε μουσουλμανικό κοιμητήριο στην πολιτεία της Βιρτζίνια ενταφιάστηκε τελικώς η σορός του βασικού υπόπτου για την διπλή επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης, Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

Οι αρχές αναζητούσαν πάνω από μία εβδομάδα κατάλληλη τοποθεσία για να πραγματοποιηθεί η ταφή του τσετσενικής καταγωγής 26χρονου άνδρα.

Ο Τσαρνάεφ είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυρά αστυνομικών κατά την καταδίωξη του, λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις της 15ης Απριλίου.

REUTERS

Την Παρασκευή, ο δήμος της Βοστόνης εξέδωσε νέο πιστοποιητικό θανάτου του άνδρα, στο οποίο αναφέρεται ότι έχει ταφεί στο ισλαμικό νεκροταφείο Αλ Μπαρζάκ του Ντόσγουελ της Βιρτζίνια, έξω από το Ρίτσμοντ.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Ο ιμάμης του ισλαμικού κέντρου της Βιρτζίνια, Αμάρ Αμονέτ, σημείωσε τη διαφωνία του με την απόφαση.

Ο κ. Αμονέτ σημείωσε ότι η ταφή έγινε χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε διαβούλευση με την ισλαμική κοινότητα της περιοχής, ενώ σημείωσε ότι ο Τσαρνάεφ δεν έχει καμία σχέση με τους μουσουλμάνους της περιοχής της Βιρτζίνια.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της διπλής επίθεσης στη Βοστόνη κρατείται ο μικρότερος αδελφός του Τσαρνάεφ, ο 19χρονος Τζοχάρ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τις οποίες, αν κριθεί ένοχος, προβλέπεται μέχρι και η θανατική ποινή.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή