Στρατεύματα στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2003 07:45
UPD:07:52
A- A A+

Μία αμερικανική μονάδα τεθωρακισμένων πραγματοποιεί από σήμερα το πρωΐ επίθεση στην «καρδιά» της Βαγδάτης, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, ο επικεφαλής των αμερικανικών επιχειρήσεων αντισυνταγματάρχης Πίτερ Μπάγιερ.

«Επιτιθέμεθα ακριβώς στο κέντρο της πόλης τώρα ακριβώς», τόνισε και ο ταγματάρχης Μάικλ Μπέρμιγχαμ, εκπρόσωπος της 3ης Μεραρχίας Πεζικού. «Την άλλη φορά ήταν απλώς μία διείσδυση. Τώρα είναι πραγματικότητα», είπε ο ίδιος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι πριν από δύο ημέρες αμερικανικά άρματα είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στα νοτιοδυτικά προάστια της Βαγδάτης.

Οι αμερικανικές δυνάμεις σφυροκοπούν ένα από τα προεδρικά παλάτια του Σαντάμ Χουσέΐν στον ανατολικό τομέα του αεροδρομίου της Βαγδάτης, σύμφωνκα με αυτόπτες μάρτυρες.

Από τις βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στα αμερικανικά στρατεύματα και στους Ιρακινούς υπερασπιστές της στη δυτική περιφέρεια της πόλης δονείται σήμερα το πρωΐ η Βαγδάτη, σύμφωνα με ξένους ανταποκριτές.

Περίπου στις 6:10' π.μ., ώρα Ελλάδος, για περίπου δέκα λεπτά, έγιναν αισθητά πυκνά πυρά από κάθε είδους όπλα, πυροβόλα, βαριά πολυβόλα, πυροβόλα της αντιαεροπορικής άμυνας και ελαφρά όπλα, καθώς οι ένοπλες συγκρούσεις είχαν ξαναρχίσει με μεγάλη ένταση μία ώρα νωρίτερα.

Η ακριβής τοποθεσία των συκγρούσεων δεν μπορεί να διαπιστωθεί. Κανένα αυτοκίνητο δεν κυκλοφορεί στους δρόμους της Βαγδάτης, οι οποίοι είναι έρημοι αυτή τη στιγμή, καθώς ο πληθυσμός παραμένει κλεισμένος στα σπίτια του, αναμένοντας να δει τι πρόκειται να συμβεί στις επόμενες ώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή