Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μέρκελ στο Αφγανιστάν

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 07:50
UPD:09:51
REUTERS/POOL
A- A A+

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο βόρειο Αφγανιστάν πραγματοποιεί σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ.

Η επίσκεψη Μέρκελ στο Αφγανιστάν έρχεται λίγες μέρες μετά τον θάνατο ενός μέλους των γερμανικών ειδικών δυνάμεων σε συγκρούσεις με ενόπλους ταλιμπάν (σ.σ. το Σάββατο) - τον πρώτο θάνατο γερμανού στρατιώτη που σημειώνεται στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια.

Η καγκελάριος και ο υπουργός Άμυνας επισκέφθηκαν το αρχηγείο των γερμανικών στρατευμάτων στην Μαζάρ ε Σαρίφ. Στη συνέχεια κ. Μέρκελ μετέβη με ελικόπτερο στην Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, όπου επισκέφθηκε το μνημείο των 53 γερμανών στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν.

REUTERS

 

 

Η δύναμη των 4.300 γερμανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από τη χώρα στα τέλη του 2014, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ (ISAF).

Η Γερμανία έχει προτείνει την παραμονή 800 στρατιωτών της στο Αφγανιστάν πέραν αυτής της ημερομηνίας για να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Απροειδοποίητα στο Αφγανιστάν η Μέρκελ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποίησε η Άνγκελα Μέρκελ. Μαζί με τον Γερμανό υπουργό Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ, η καγκελάριος συναντήθηκε με τους Γερμανούς στρατιώτες που σταθμεύουν στην ασιατική χώρα, ενώ απέτισε φόρο τιμής στα μέλη της γερμανικής αποστολής που έχασαν τη ζωή τους εκεί. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μία εβδομάδα μετά το θάνατο ενός Γερμανού στρατιώτη των Ειδικών Δυνάμεων KSK.

Μιλώντας εξάλλου σε φοιτητές του Πανεπιστημίου της Καμπούλ, ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι υποστήριξε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θέλει να διατηρήσει εννέα στρατιωτικές βάσεις στο Αφγανιστάν ακόμα και μετά τη αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων το 2014

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή