Στους 1.000 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτηρίου στην Ντάκα

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 06:37
UPD:09:54
REUTERS/ANDREW BIRAJ
A- A A+

Στους 1.000 έχει φθάσει ο αριθμός των νεκρών μετά την κατάρρευση του πολυώροφου κτηρίου όπου στεγάζονταν εργοστάσια παραγωγής ενδυμάτων, στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, Ντάκα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων έχουν διαρκέσει μέχρι στιγμής 17 ημέρες.

REUTERS
Μπαγκλαντές; 1.000 νεκροί από κατάρρευση κτηρίου

Στους 1.000 έχει φθάσει ο αριθμός των νεκρών μετά την κατάρρευση του πολυώροφου κτηρίου όπου στεγάζονταν εργοστάσια παραγωγής ενδυμάτων, στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, Ντάκα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων έχουν διαρκέσει μέχρι στιγμής 17 ημέρες. 

«Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 1.000», δήλωσε στο γαλλικό Πρακτορείο, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος, Σανεάζ Ζακάρια.

Στα ερείπια του κτηρίου συνεθλίβησαν εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι την ώρα της κατάρρευσης εργάζονταν στις βιοτεχνίες.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Μπαγκλαντές: Πάνω από 1.000 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου

O τραγικός απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου στο Μπανγκλαντές ανεβαίνει ώρα με την ώρα. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους χίλιους και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την έρευνα κάτω από τόνους συντρίμμια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ανασύρθηκαν περίπου 100 πτώματα. Οι αρχές λένε ότι προσπαθούν να κάνουν αναγνώριση και ταυτοποίηση τους από έγγραφα ή προσωπικά τους αντικείμενα. Συγγενείς των θυμάτων συρρέουν στα νοσοκομεία καθημερινά για να κάνουν το δύσκολο έργο της αναγνώρισης. Ο θρήνος των οικογενειών που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα είναι μεγάλος. Μεγάλη είναι όμως και η αγωνία των οικογενειών που έχουν αγνοούμενους. Κρατώντας φωτογραφίες στέκονται κοντά στα συντρίμμια, περιμένοντας νέα.

Συνολικά οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί ως υπεύθυνοι για την τραγωδία, ενώ οι ειδικοί που επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις ανέφεραν ότι είχαν χρησιμοποιηθεί κατώτερης ποιότητας υλικά για την κατασκευή του κτηρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή