Γ. Στουρνάρας: Ούτε καθυστερήσεις, ούτε χαλάρωση

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 22:19
UPD:10/05/2013 08:32
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι. Προσπαθούμε να βγούνε όλες οι διοικητικές πράξεις, οι υπουργικές αποφάσεις που υλοποιούν το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε. Ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι αύριο», δήλωσε  υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη από σήμερα, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με  βασικό θέμα την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της τρόικας,

«Προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι. Προσπαθούμε να βγουν όλες οι διοικητικές πράξεις, οι υπουργικές αποφάσεις που υλοποιούν το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε. Ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι αύριο» (σ.σ. την Παρασκευή), δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ σε ερώτηση εάν θα εκταμιευθεί η δόση του Ιουνίου μαζί με αυτή του Μαΐου, εμφανίστηκε συγκρατημένος: «Ας πάρουμε τη μία και βλέπουμε», είπε εξηγώντας πως η δεύτερη δόση έχει τεθεί μόνο σε τεχνικό επίπεδο και δεν έχει γίνει κουβέντα ακόμα στο Eurogroup.

Ο Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε εξάλλου πως δεν υπάρχει χαλάρωση στην κυβέρνηση ούτε καθυστερήσεις σε επίπεδο υπουργείων.

Της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου προηγήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο την επίσημη επίσκεψη  του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκαν η προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και το άνοιγμα των αγορών, μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, οι διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και του Invest in Greece.

Υπενθυμίζεται πως το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 19 Μαΐου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του κινέζου ομολόγου του Λι Κεκιάνγκ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή