Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, για τον πόλεμο στο Ιράκ

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2003 11:08
A- A A+

Ο πόλεμος στο Ιράκ θα προκαλέσει χάος στην περιοχή και η ειρηνευτική διαδικασία με το Ισραήλ είναι νεκρή, δήλωσε ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, Φαρούκ αλ-Σάραα, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα «Corierre della Serra».

«Κανένας δεν θέλει μια αμερικανική στρατιωτική κυβέρνηση στο Ιράκ. Η Αμερική θα έχει σοβαρά προβλήματα και σε ολόκληρη την περιοχή θα επικρατήσει χάος», είπε.

Οσον αφορά την ειρηνευτική διαδικασία με το Ισραήλ, ''είναι νεκρή'', σύμφωνα με το Σύρο υπουργό. «Οποιος κάνει παραλληλισμούς με το 1991, μετά τον πόλεμο του Κόλπου, με τη διάσκεψη της Μαδρίτης, κάνει λάθος. Η κατάσταση αυτή είναι εντελώς διαφορετική», τόνισε.

Ο Σύρος υπουργός επέκρινε δριμύτατα την αμερικανική κυβέρνηση, που «επηρεάζεται από το εβραϊκό λόμπι» και αρνείται τις κατηγορίες για υποστήριξη της Συρίας προς το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν.

«Ολος ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν υπάρχει φιλία μεταξύ μας τα τελευταία 20 χρόνια. Ομως, το Ιράκ είναι μια αραβική χώρα, έχουμε την ίδια ιστορία, είμαστε γείτονες και για το Ισραήλ είμαστε ο εχθρός», υπογράμμισε.

«Το λέω ειλικρινά, οι ΗΠΑ θα ζήσουν δύσκολους μήνες και χρόνια και ο ιρακινός λαός θα ζήσει περισσότερα δεινά», πρόσθεσε.

«Οι Αμερικανοί δε γνωρίζουν την περιοχή. Δεν γνωρίζουν καν πώς λειτουργούν οι πετρελαιοπηγές. Νομίζουν ότι το Ιράκ είναι Τέξας», τόνισε ο Σύρος υπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή