Θεσσαλονίκη: Τριήμερη εκδήλωση του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 17:40
UPD:17:40
A- A A+

Tριήμερο διατροφικής ενημέρωσης, αρωμάτων, γευστικών προτάσεων και δοκιμών διοργανώνει το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στις 18-20 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του.

H εκδήλωση οργανώνεται από τους φοιτητές του Perrotis College, με στόχο να δείξουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης τη δουλεία τους, αλλά και τη συνολική πρόταση του Perrotis για την ανάπτυξη του αγρο-διατροφικού κλάδου στην Ελλάδα.

Η μόνιμη έκθεση φιλοξενεί posters των φοιτητών που επεξεργάζονται επιμέρους θέματα, όπως η προβολή της παραδοσιακής φάβας Λήμνου, καθώς και εκπαιδευόμενων του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας που παρουσιάζουν τις ιδέες τους για νέα προϊόντα.  

Κάθε μέρα διεξάγεται ένα συμπόσιο και ακολουθούν σχετικές δραστηριότητες και γευστικές δοκιμές.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Ενδεικτικά, το Σάββατο 18 Μαΐου θα διοργανωθεί μια «γλυκιά βραδιά» με smoothies, γιαούρτι με παραδοσιακά γλυκά, ενεργειακές μπάρες και γευστικές προτάσεις από τα ζαχαροπλαστεία Τερκενλή και την σεφ & blogger Tante Kiki, που θα συνοδεύονται με punch.

Την Κυριακή 19 Μαΐου κυριαρχεί το Ξινόμαυρο κρασί και η σύγχρονη γερμανική κουζίνα.

Δεκατέσσερις οινοπαραγωγοί θα παρουσιάσουν τα κρασιά τους συνοδευόμενα από εδέσματα με βάση τις συνταγές της σεφ και συγγραφέα Γιώτα Πολυχρονίδου, καθώς και από ποικιλίες τυριών και αλλαντικών.

Η Δευτέρα 20 Μαΐου είναι αφιερωμένη στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

Μετά την ομιλία της σεφ Νταϊανας  Κοχύλα, οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν ελληνικούς μεζέδες για μπίρα του σεφ Δημήτρη Νικολαϊδη και άλλες προτάσεις.

Επιπλέον, η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Wageningen, Dr Elke Scholpen θα μυήσει όσους παρευρεθούν στα μυστικά της μοριακής κουζίνας.   

Το τιμώμενο προϊόν της Δευτέρας είναι το ελληνικό ελαιόλαδο. Το νεοσυσταθέν Κέντρο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Κολεγίου θα παρουσιάσει επιλεγμένα εξαγωγικά λάδια, τρία από τα οποία έχουν βραβευθεί πρόσφατα τον διεθνή διαγωνισμό της Νέας Υόρκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή