ΗΠΑ: Ενώπιον δικαστηρίου ο κατηγορούμενος για την απαγωγή των τριών γυναικών

Στα οκτώ εκατομμύρια δολάρια η συνολική εγγύηση
Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 16:16
UPD:16:46
REUTERS/JOHN GRESS

Ο 52χρονος οδηγός λεωφορείου Άριελ Κάστρο, από το Κλίβελαντ του Οχάιο, οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ δεν δήλωσε ενοχή ή αθωότητα και παρέμεινε με το κεφάλι σκυμμένο.Τέσσερις κατηγορίες για απαγωγή και τρεις για βιασμό των τριών νεαρών γυναικών στην υπόθεση του Κλήβελαντ απαγγέλθηκαν στον 52χρονο άντρα.

A- A A+

Ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης οδηγήθηκε ο άνεργος οδηγός λεωφορείου Άριελ Κάστρο την Πέμπτη, για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για την απαγωγή και τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό τριών γυναικών, τις οποίες κρατούσε σιδηροδέσμιες στην οικία του επί δεκαετία.

REUTERS

Ο 52χρονος άνδρας, από το Κλίβελαντ του Οχάιο, δεν δήλωσε ενοχή ή αθωότητα και παρέμεινε με το κεφάλι σκυμμένο, ενόσω ο δικαστής ανακοίνωνε τη θέσπιση εγγύησης δύο εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε κατηγορία κατά του Α. Κάστρο, εξασφαλίζοντας πρακτικά ότι ο τελευταίος θα παραμείνει προφυλακισμένος, αφού το σύνολο της εγγύησης φθάνει τα οκτώ εκατομμύρια δολάρια.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Για απαγωγή και βιασμό των τριών γυναικών κατηγορείται ο Άριελ Κάστρο

Τέσσερις κατηγορίες για απαγωγή και τρεις για βιασμό των τριών νεαρών γυναικών στην υπόθεση του Κλήβελαντ απαγγέλθηκαν στον 52χρονο Αριέλ Κάστρο. Νωρίτερα, η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τα ευρήματα στο σπίτι του Άριελ Κάστρο, όπου κρατήθηκαν επί μία δεκαετία οι τρεις νεαρές γυναίκες. Βρέθηκαν σχοινιά και αλυσίδες. Κατηγορίες δεν στοιχειοθετούνται για τα δύο αδέλφια του Κάστρο, Πέντρο και Ονίλ. «Αναφορικά με τους Πέντρο και Ονίλ Κάστρο: δεν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι αυτοί οι δύο είχαν την οποιαδήποτε ανάμιξη στην τέλεση των εγκλημάτων σε βάρος της Μισέλ, της Τζίνα και της Αμάντα και του ανήλικου παιδιού», δήλωσε ο Βίκτορ Πέρεζ, εισαγγελέας του Κλίβελαντ.

Υπενθυμίζεται ότι οι γυναίκες είχαν απαχθεί σε διαφορετικούς χρόνους, με μία εξ αυτών να καταφέρνει να δραπετεύσει την Δευτέρα και να σημαίνει «συναγερμό» στις αρχές.

Πρόκειται για τις Αμάντα Μπέρι, 27, Τζίνα Ντιτζίζους, 23 και Μισέλ Νάιτ, 32 ετών.

Η αστυνομία έχει ήδη συλλέξει άνω των 200 πειστηρίων από την οικία του Α. Κάστρο, ενώ οι καταθέσεις των τριών γυναικών θεωρούνται αρκετές για την απαγγελία κατηγοριών στον 52χρονο.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Ο άνδρας δέχθηκε επίσης να υποβληθεί σε εξέταση γενετικού υλικού, ώστε να εξακριβωθεί αν είναι ο φυσικός πατέρας της 6χρονης Τζοσελίν, κόρης της 27χρονης Α. Μπέρι, η οποία γεννήθηκε ενόσω η μητέρα της βρισκόταν όμηρος στα χέρια του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή