Γ. Μπαρτζώκας: «Άλλο ένα εκτός έδρας παιχνίδι»

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013 15:05
UPD:15:07
ICON/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

A- A A+

Ως ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι θεωρεί τον ημιτελικό της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, σε δηλώσεις που έκανε στη διαδικτυακή τηλεόραση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ.

«Προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου και τους παίκτες ότι είναι ένα ακόμη παιχνίδι εκτός έδρας μετά τη μεγάλη χρονιά που είχαμε. Σίγουρα είναι μία γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ και για τους φιλάθλους μας», υπογράμμισε ο Έλληνας τεχνικός.

«Για μας η πιο δύσκολη κατάσταση ήταν ο τραυματισμός του Μάντζαρη. Ήταν κάτι δύσκολο να ξεπεράσει η ομάδα. Θα ήθελα όμως να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που κλήθηκαν να καλύψουν το κενό και το γεγονός ότι φτάσαμε στο Final 4 δείχνει ότι έκαναν καλή δουλειά. Σημαντικός ήταν και ο τραυματισμός του Μαυροειδή, αλλά και του Πρίντεζη ή του Λο και του Πάουελ σε κομβικά παιχνίδια. Δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε γι΄ αυτές τις απουσίες», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις διαφορές της φετινής Ευρωλίγκας σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις τόνισε πως «έχουν αλλάξει πολλά, αφού το 1997 ο Ολυμπιακός έπαιξε 15 παιχνίδια για να πάρει το τρόπαιο, ενώ φέτος έχει παίξει 29 κι έχει ακόμη δύο. Νομίζω πως αυτή η αλλαγή έκανε καλό στο μπάσκετ, γιατί όποιος φέτος αγόρασε διαρκείας στον Ολυμπιακό είχε την ευκαιρία να δει πολλά υψηλού επιπέδου παιχνίδια».

Για την περίπτωση του Ντόρσι είπε ότι «ουσιαστικά έθεσε ο ίδιος από μόνος του τον εαυτό του εκτός ομάδας καθώς στράφηκε κατά των συμπαικτών του, άρα δεν υπήρχε γυρισμός σε αυτή την απόφαση», ενώ η ήττα που τον «πλήγωσε» περισσότερο φέτος ήταν εκείνη από την Εφές, στο τέταρτο παιχνίδι με τους Τούρκους στα πλέι οφ: «Είχαμε κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι, αλλά κάποια ανώτερη δύναμη στο τέλος ανέτρεψε τα πάντα».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στήριξη που του παρέχεται και την εμπιστοσύνη την οποία απολαμβάνει από τους ιδιοκτήτες της ομάδας. «Όταν γυρνάς μετά από μία ήττα σπίτι σου και στριφογυρίζουν πολλά στο μυαλό σου, το ότι με έπαιρνε τηλέφωνο ή μου έστελνε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης ο πρόεδρος ήταν ό,τι καλύτερο. Και από τον κύριο Παναγιώτη Αγγελόπουλο και από τον κύριο Γιώργο Αγγελόπουλο γινόταν αυτό. Αυτή είναι η μοναδική συνταγή επιτυχίας. Από τη στιγμή που αποφασίζεις να εμπιστευτείς κάποιους ανθρώπους, πρέπει να το κάνεις μέχρι τέλους, κι αυτοί θα σε δικαιώσουν αν είναι πραγματικά ικανοί».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις