Γένοβα: Τρεις νεκροί μετά από πρόσκρουση πλοίου στον πύργο ελέγχου του λιμανιού

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013 06:34
UPD:10:02
REUTERS/ALESSANDRO GAROFALO

Από την πρόσκρουση του πλοίου κατέρρευσε ο πύργος ελέγχου που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι και να αγνοούνται δέκα.

A- A A+

Τρεις νεκροί, τέσσερις τραυματίες και δέκα αγνοούμενοι είναι ο προσωρινός απολογισμός της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου στον πύργο ελέγχου που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της Γένοβας.

Το πλοίο Jolly Nero προσέκρουσε με την πρύμνη στον πύργο ελέγχου με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το μεγαλύτερο μέρος του κτηρίου. Τη στιγμή της πρόσκρουσης, ήταν σε εξέλιξη αλλαγή βάρδιας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ασανσέρ που μετέφερε στην κορυφή του πύργου ελέγχου τουλάχιστον δέκα εργαζόμενους, έπεσε στο κενό.

Τρεις από τους υπαλλήλους είναι νεκροί, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Γένοβας

REUTERS

 Σε νοσοκομεία της Γένοβας μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, σε εξέλιξη η επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Αιτία της πρόσκρουσης, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, ήταν μηχανική βλάβη που παρουσίασε το πλοίο όταν ξαφνικά σταμάτησαν δυο από τις μηχανές του. 

Τραγωδία στο λιμάνι της Γένοβας

Το εμπορικό πλοίο Jolly Nero, μήκους 239 μέτρων, που ανήκει στην ιταλική εταιρία Μεσσίνα, προσέκρουσε κατά τη μία τα ξημερώματα στον πύργο ελέγχου του λιμανιού της Γένοβας, ενώ είχε μόλις σαλπάρει με προορισμό το λιμάνι της Νάπολης. Από την πρόσκρουση το μεγαλύτερο μέρος του κτηρίου του πύργου ελέγχου κατέρρευσε. Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός είναι τρεις νεκροί, τέσσερις τραυματίες και δέκα αγνοούμενοι.

Αιτία του τραγικού συμβάντος, πιθανώς, μια μηχανική βλάβη με δυο από τις μηχανές, που, όπως ανέφερε μέρος του πληρώματος, σταμάτησαν, ξαφνικά, να λειτουργούν.

Η εισαγγελία της Γένοβας κατέσχεσε το πλοίο και προχώρησε, ήδη, σε ανάκριση του κυβερνήτη, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται, όμως, σε κατάσταση σοκ.

Το Jolly Nero, με μήκος που αγγίζει τα 239 μέτρα, είχε μόλις σαλπάρει με προορισμό το λιμάνι της Νάπολης.

Η εισαγγελία της Γένοβας κατέσχεσε το πλοίο και προχώρησε, ήδη, σε ανάκριση του κυβερνήτη που φέρεται να είναι σε κατάσταση σοκ.

Σοκαρισμένος δήλωσε και ο πλοιοκτήτης Στέφανο Μεσσίνα, κάνοντας λόγο για τραγωδία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή