Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Τρίτη, 07 Μαΐου 2013 07:38
UPD:09:52
EUROKINISSI

Αυξημένη αναμένεται η κίνηση στις εθνικές οδούς, καθώς πολλοί είναι εκείνοι, που ολοκληρώνουν σήμερα τις διακοπές τους, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Με σύμμαχο τον καιρό συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα αστικά κέντρα. Αυξημένη αναμένεται η κίνηση στις εθνικές οδούς, καθώς πολλοί είναι εκείνοι, που λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, ολοκληρώνουν σήμερα τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Επί ποδός βρίσκεται η τροχαία για τη διευκόλυνση των οδηγών και για την πρόληψη τροχαίων ατυχηματών. Σε ισχύ θα τεθεί από τις 11:00 έως τις 21:00 και η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Αυξημένη θα είναι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, δεδομένου ότι κατά την έξοδο των εκδρομέων προς τα νησιά καταγράφηκε αύξηση 25% σε σχέση με το 2012. 

Όσοι επέλεξαν να επιστρέψουν σήμερα στις πόλεις, θα ταξιδέψουν με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, καθώς ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τη βορειοδυτικά και τα ορεινά ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ο καιρός αναλυτικά:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα αναπτυχθούν στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στην Ήπειρο και το Ιόνιο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή