Γερμανία: Αναβλήθηκε η δίκη των νεοναζί

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2013 19:41
UPD:19:54
REUTERS/MICHAEL DALDER

Οι ακροαματικές διαδικασίες, που είχαν προγραμματιστεί για αύριο και μεθαύριο, αναβλήθηκαν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μάνφρεντ Γκέτσλ.

A- A A+

Η ιστορική δίκη των νεοναζί στη Γερμανία, η οποία άρχισε σήμερα σε δικαστήριο του Μονάχου, αναβλήθηκε για τις 14 Μαΐου καθώς η υπεράσπιση ζήτησε την απομάκρυνση ενός εκ των δικαστών.

Οι ακροαματικές διαδικασίες, που είχαν προγραμματιστεί για αύριο και μεθαύριο, αναβλήθηκαν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μάνφρεντ Γκέτσλ. Το δικαστήριο θα εξετάσει τα αιτήματα αναβολής για μεροληψία, που κατέθεσαν οι τρεις συνήγοροι της Μπεάτε Τσέπε, βασικής κατηγορουμένης στη δίκη αυτή, η οποία δικάζεται για συνέργεια στο φόνο δέκα ανθρώπων, οκτώ Τούρκων, ενός Έλληνα και μιας γερμανίδας αστυνομικού την περίοδο 2000-2007.

Οι συνήγοροι της Τσέπε κατηγορούν κυρίως τον πρόεδρο του δικαστηρίου Μάνφρεντ Γκέτσλ για μεροληψία.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Γερμανία: Αναβλήθηκε για τις 14 Μαΐου η πολυαναμενόμενη δίκη των νεοναζιστών

Αναβολή για τις 14 Μαΐου πήρε η πολυαναμενόμενη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU ("National Socialist Underground"). Κατά την πρώτη μέρα της διαδικασίας, η υπεράσπιση ζήτησε την απομάκρυνση του προεδρεύοντος του δικαστηρίου για μεροληψία καθώς το δικαστήριο διέταξε κατά την είσοδο τους στο δικαστικό μέγαρο να τους γίνει έλεγχος, κάτι που δεν ζητήθηκε για την πολιτική αγωγή. Το αίτημα θεωρείται προσχηματικό και ενδεικτικό του πώς θα κυλήσει η διαδικασία η οποία αναμένεται να είναι μακρά. Από τα μέλη της οργάνωσης που, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ίδρυσαν την οργάνωση NSU, στο εδώλιο κάθεται μόνον η 38χρονη Μπεάτε Τσέπε. Η Τσέπε, η οποία βαρύνεται με κατηγορίες για την δολοφονία 8 Τούρκων, ενός Έλληνα και μίας Γερμανίδας αστυνομικού την περίοδο 2000 -2007, θεωρείται το μοναδικό εν ζωή μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης που το 2011 είχε αναλάβει την ευθύνη για τις δολοφονίες. Άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, οι Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρντ αυτοκτόνησαν όταν εντοπίστηκαν από την αστυνομία. 

Η αναβολή αναμένεται να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο μια ήδη μακρά διαδικασία, η οποία θα συνεχιστεί για δυο χρόνια, σύμφωνα με ορισμένες δικαστικές πηγές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή