MotoGP: Δώρο γενεθλίων από τον Λορένθο

Σάββατο, 04 Μαΐου 2013 16:30
UPD:17:19
REUTERS/MARCELO DEL POZO
A- A A+

Το καλύτερο δώρο στον εαυτό του έκανε ο Χόρχε Λορένθο για τα 26α γενέθλιά του. Ο Ισπανός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις κατατακτήριες δοκιμές στην Χερέθ, κερδίζοντας τη δεύτερη φετινή πολ ποζίσιον.

Η επιστροφή στην Ευρώπη και στον πρώτο αγώνα στην Γηραιά Ηπειρο ήταν άκρως επεισοδιακή καθώς αρκετοί αναβάτες είχαν άσχημες στιγμές. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Πεντρόζα, Μαρκέζ, Κρούτσλοου και Ρόσι που ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις είχαν πτώσεις.

Ο Ντάνι Πεντρόζα μπορεί να τερμάτισε σχεδόν τρία δέκατα πίσω από τον Λορένθο, αλλά στην προσπάθειά του να απαντήσει προς το τέλος της διαδικασίας, στον συμπατριώτη του, είχε μία πτώση με πολλά χιλιόμετρα. Εκείνος δεν τραυματίστηκε, αλλά η Honda του υπέστη σημαντικές ζημιές. Λίγα λεπτά αργότερα, αρνητικός πρωταγωνιστής σε παρόμοιο περιστατικό ήταν και ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Ο Μαρκ Μαρκέζ σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο (0,051 δευτ. διαφορά από τον Πεντρόζα και 0,298 δευτ. από τον Λορένθο), αλλά στην τελευταία περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, λίγο πριν την έναρξη των κατατακτήριων, είχε κι αυτός μία ανώδυνη πτώση.

Ο Καλ Κρούτσλοου δεν φάνηκε να επηρεάστηκε καθόλου από την άσχημη στιγμή του στην αρχή της δεύτερης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών. Επέστρεψε στα πιτς, πήρε την εφεδρική μοτοσικλέτα του και προσπάθησε να σημειώσει χρόνο καλύτερο από τον τέταρτο που είχε πετύχει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Πίσω από τον πέμπτο Βαλεντίνο Ρόσι, έμεινε ο Αλβάρο Μπαουτίστα, ο οποίος ξεπέρασε το εμπόδιο του Νίκι Χέιντεν με την εργοστασιακή Ducati.

Ακολούθησαν ο Στέφαν Μπραντλ και ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο ενώ πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Χέκτορ Μπαρμπερά, ο οποίος ήταν ταχύτερος μεταξύ των CRT μοτοσικλετών. Είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Ισπανός αναβάτης βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα και παράλληλα δεν βλέπουμε τον… συνήθη ύποπτο Αλειξ Εσπάργκαρο, ο οποίος έμεινε εκτός της δεύτερης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών και θα ξεκινήσει αύριο 13ος.

Από την ενδέκατη θέση θα εκκινήσει αύριο τον αγώνα ο Αντρέα Ιανόνε παρά τα τραύματα στο αριστερό του πόδι μετά το ατύχημα στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών. Δίπλα του θα βρίσκεται ο Μπράντλεϊ Σμιθ με τη δεύτερη Yamaha της Monster Tech 3.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάρελ Αμπραχαμ δεν έτρεξε σήμερα και δεν θα αγωνιστεί αύριο καθώς εξακολουθεί να υποφέρει από σπασμένη δεξιά κλείδα που αποκόμισε στις κατατακτήριες στο Οστιν πριν από δύο εβδομάδες.

Ο αγώνας αύριο θα ξεκινήσει στις 15:00 και τρεις Ισπανοί αναβάτες θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, θέλοντας τη νίκη μέσα στη χώρα τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις