Βέλγιο: Πυρκαγιά σε τρένο με χημικά

Απομακρύνθηκαν 300 άνθρωποι από τα σπίτια τους
Σάββατο, 04 Μαΐου 2013 13:23
UPD:18:04
EPA/OLIVIER HOSLET

Έξι από τα δεκατρία βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάσθηκαν και δύο απ' αυτά ανατράπηκαν. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τρία βυτιοφόρα βαγόνια που μετέφεραν ακρυλονιτρίλιο, μια τοξική ουσία. Για το λόγο αυτό οι αρχές εκκένωσαν την περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από τον τόπο του ατυχήματος.

A- A A+

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίσθηκαν κατά τον εκτροχιασμό και την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αμαξοστοιχία, η οποία μετέφερε χημικά προϊόντα κοντά στη Γάνδη του Βελγίου.

Ο απολογισμός αυτός ανακοινώθηκε από τον κυβερνήτη της Ανατολικής Φλάνδρας Γιαν Μπράιερς, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο εικδήσεων Belga

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 02:00 (τοπική ώρα) ανάμεσα στις τοποθεσίες Σελεμπέλε και Βέτερεν. Έξι από τα δεκατρία βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάσθηκαν και δύο απ' αυτά ανατράπηκαν.

Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Τα βαγόνια εκτροχιάθηκαν κατά την αλλαγή σιδηροτροχιάς, αφού η αμαξοστοιχία είχε διέλθει από ζώνη έργων και εξετάζεται το σενάριο της υπερβολικής ταχύτητας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τρία βυτιοφόρα βαγόνια που μετέφεραν ακρυλονιτρίλιο, μια τοξική ουσία. Για το λόγο αυτό οι αρχές εκκένωσαν την περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από τον τόπο του ατυχήματος. Οι αρχές απομάκρυναν σχεδόν 300 ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Η αμαξοστοιχία ερχόταν από την Ολλανδία και κατευθυνόταν στο λιμάνι της Γάνδης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή