Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Συρία

Σάββατο, 04 Μαΐου 2013 12:27
UPD:13:08
EPA/JIM HOLLANDER

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή έπειτα από σχετική έγκριση που δόθηκε από το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, στη διάρκεια μυστικής συνάντησης το βράδυ της Τρίτης.

A- A A+

Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας δήλωση αμερικανού αξιωματούχου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή έπειτα από σχετική έγκριση που δόθηκε από το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, στη διάρκεια μυστικής συνάντησης το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με την ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι πολεμικά αεροπλάνα επιτέθηκαν εναντίον ενός φορτίου πυραύλων στη Συρία που πιστευόταν πως προορίζονταν για αντάρτες της Χεζμπολάχ στο γειτονικό Λίβανο.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Συρία: Ανεβαίνει το θερμόμετρο με τις ισραηλινές επιδρομές

Ανησυχία προκαλεί η ισραηλινή εμπλοκή στην κρίση της Συρίας με την επιδρομή μαχητικών αεροσκαφών. Στόχος ήταν εξελιγμένοι πύραυλοι που σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους δεν αφορούσαν χημικά, αλλά θ' άλλαζαν τις ισορροπίες στην περιοχή. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι προορισμός τους ήταν ο Λίβανος κι η σιιτική οργάνωση Χεζμπολά. Τα ισραηλινά αεροσκάφη σύμφωνα με αμερικανικές πηγές πραγματοποίησαν τα πλήγματα από τον λιβανικό εναέριο χώρο. Ταυτόχρονα σύριοι ακτιβιστές κατήγγειλαν μακελειό από τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις παραστρατιωτικών δυνάμεων στις παραλιακές πόλεις Μπανίγιας κι Αλ Μπάιντα. Στα βίντεο που έχουν ανεβάσει στο διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι στα 50 θύματα συγκαταλέγονται γυναίκες και παιδιά. 

«Οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι υπήρξε ένα ισραηλινό πλήγμα εναντίον φάλαγγας που μετέφερε πυραύλους για την Χεζμπολάχ. Δεν έχουμε επιβεβαιώσει ακόμη την τοποθεσία», ανέφερε ο Κάσιμ Σααντεντίν, συνταγματάρχης που λιποτάκτησε από τον τακτικό στρατό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή