Νέα απόφαση του ΕΣΡ για ανάκληση άδειας του Τempo

Τρίτη, 08 Απριλίου 2003 19:04
A- A A+

Ανάκληση της άδειας του Τempo αποφάσισε, για δεύτερη φορά, το ΕΣΡ, εξαιτίας της «χυδαιότητας του προγράμματος που εκπέμπει».

«Ροζ» τηλέφωνα, χειρομαντίες, αστροπροβλέψεις, είναι οι λόγοι που οδήγησαν αυτή τη φορά το ΕΣΡ να λάβει ομόφωνα τη σχετική απόφασή του, ενώ την προγούμενη φορά -Οκτώβριος 2002- η ανάκληση της άδειας του τηλεοπτικού σταθμού αφορούσε τη μη τήρηση των υποχρεώσεών του απέναντι στο προσωπικό.

Το γεγονός ότι εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ, στο οποίο είχε προσφύγει το κανάλι ζητώντας την ακύρωση της πρώτης απόφασης του ΕΣΡ, δεν εμποδίζει την ραδιοτηλεοπτική αρχή να εκδώσει και νέα απόφαση, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης, επισημαίνοντας ότι το Tempo είχε δηλώσει εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα -ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και επιμορφωτικό- όταν ζητούσε άδεια λειτουργίας από το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Στη σημερινή συνεδρίασή του, το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε επίσης ότι για το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης του πολύνεκρου δυστυχήματος στον Αλιάκμονα δεν συντρέχουν λόγοι επιβολής κυρώσεων στον Star και Αντέννα, ενώ για το ίδιο θέμα -που αφορά την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου- εξέδωσε σύσταση προς τους Alpha, Mega, Alter και ΝΕΤ.

Τέλος, το ΕΣΡ έκανε σύσταση στο ραδιοσταθμό Flash 93,6 να μην εκπέμπει και στο νομό Λαρίσης και να περιοριστεί στο νομό Μαγνησίας.

Προτεινόμενα για εσάς