Αντ. Σαμαράς: Θεμέλιο της δημοκρατίας η ασφάλεια

Εύσημα στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.
Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013 14:21
UPD:19:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βγαίνει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνοδευόμενος από τον υπουργό Νίκο Δένδια.

A- A A+

Στην «αυταπάρνηση» που επιδεικνύουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεσμευόμενος ότι «όταν τα πράγματα βελτιωθούν, υποχρέωση της Πολιτείας θα είναι να αποκαταστήσει τις θυσίες όλων εκείνων οι όποιοι έκαναν το καθήκον τους με τέτοια ευσυνειδησία».

Ο Α. Σαμαράς στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

«Η ασφάλεια είναι θεμέλιο της δημοκρατίας και προϋπόθεση της ελευθερίας μας», τόνισε ο κ. Σαμαράς. Αναγνώρισε παράλληλα τις «μεγάλες θυσίες» που έχουν υποστεί οι ένστολοι και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό τους.

«Σήμερα είναι μεγάλη Πέμπτη, είναι ημέρα συνείδησης και ήταν καθήκον μου να είμαι μαζί σας και να σας πω από την ψυχή μου αυτά τα λίγα λόγια, όχι για να σας δώσω παραπάνω κίνητρα για δουλειά, αλλά για να σας πω μόνον ότι είμαστε όλοι δίπλα σας γιατί γνωρίζουμε το τι τραβάτε», τόνισε.

«Όλοι μας σκεπτόμαστε την ημέρα εκείνη που θα μπορέσουμε να ανταποδώσουμε ως πολιτεία αυτά τα οποία ο ελληνικός λαός σας χρωστάει για το θαυμάσιο έργο σας», πρόσθεσε.

YOUTUBE/NIKOLAOS DENDIAS

Από την πλευρά του, υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, τόνισε ότι η παρουσία του κ. Σαμαρά στο υπουργείο δείχνει «επιβράβευση του μεγάλου έργου το οποίο επιτελείται σε όλους τους τομείς, στο μεταναστευτικό, αλλά και σε θέματα της αποκατάστασης της ευνομίας».

«Σε απόλυτη τήρηση των εντολών σας θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η ευνομία επιβάλλεται και θα επιβάλλεται παντού, και στην Πλατεία Συντάγματος και οπουδήποτε χρειαστεί», υπογράμμισε.

Έν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, ο κ. Δένδιας επεσήμανε παράλληλα την ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας «να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις».

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αστυνομικοί έχουν χορτάσει ψέματα και δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η τοποθέτησή του για την αναγνώριση της προσφοράς των αστυνομικών, μόνο σαν ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνοντας πως έλεγε τα ίδια προεκλογικά το 2012 και άλλα έκανε μετεκλογικά. «Υποσχόταν αποκατάσταση μισθών και συντάξεων στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων και μετά τις εκλογές τους επέβαλε δραματικές περικοπές στα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματά τους» προστίθεται.

Η απαξίωση απέναντι στους αστυνομικούς και στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας είναι τόσο μεγάλη, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, που η κυβέρνηση την 18/2/2013 βιάστηκε να ψηφίσει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που θα εφαρμοστούν από 1/1/2014.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως την τελευταία τριετία μειώθηκαν οι μισθοί τους κατά 45%, οι συντάξεις τους μέχρι 61%, λήστεψαν τα ταμεία τους και μείωσαν στο ελάχιστο τις δαπάνες για τη λειτουργία των υπηρεσιών ενώ χρησιμοποίησαν την αστυνομία για την επιβολή των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και κύριο αστυνομικό έργο ανέδειξαν τις στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις και την καταστολή. «Η μόνη ασφάλεια για την οποία νοιάζεται η κυβέρνηση είναι η ασφάλεια των τοκογλύφων και αυτών που θα εκμεταλλευτούν τον ελληνικό λαό», τονίζεται.

Καταλήγοντας η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως οι αστυνομικοί προέρχονται από τα χαμηλότερα και μεσαία κοινωνικά στρώματα ενώ τους έχουν χορτάσει ψέματα και δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα. «Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η λύση απέναντι στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα της χώρας είναι η κοινή δράση με την υπόλοιπη κοινωνία για τη δημοκρατική ανατροπή», επισημαίνεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή