Χρυσή Αυγή: Στα γραφεία του κόμματος η διανομή τροφίμων

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013 09:30
UPD:11:34
Youtube/naftemporikigr

Ένταση μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και της αστυνομίας επικράτησε νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα, όπου έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών, κατά την προσπάθεια του κόμματος να προχωρήσει στο συσσίτιο που είχε προγραμματίσει για σήμερα. Διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν φορτηγό με τρόφιμα να προσεγγίσει στο σημείο και περίπου 40 μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, ενώ έκλεισαν οι λεωφόροι Αμαλίας και Βασ. Σοφίας.

A- A A+

Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 10 το πρωί η διανομή τροφίμων που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Σύνταγμα αλλά απετράπη με παρέμβαση της αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι «το παράνομο και ανθελληνικό κράτος του Σαμαρά, του Καμίνη και των λαθρομεταναστών χτύπησε με χημικά, απόρους και πολυτέκνους».

O H. Κασιδιάρης για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Όπως αναφέρει, «η πλατεία Συντάγματος αποκλείστηκε από διμοιρίες ΜΑΤ και εκατοντάδες αστυνομικούς και η πρόσβαση σε αυτή κατέστη αδύνατη. Παρ' όλα αυτά, τα μέλη του τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης και βουλευτές του Κινήματος κατάφεραν να φτάσουν στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, μαζί με ένα φορτηγό με τόνους κρέατος. Εκεί εξελίχθηκαν θλιβερές σκηνές με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον οδηγό και να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών κατά πολιτών και κυρίως βουλευτών».

«Παρ' όλα αυτά η ομάδα μας παρέμεινε στο σημείο και ξεκίνησε μάλιστα τη διανομή των τροφίμων σε απόρους συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν επίσης δεχθεί χημικά. Βλέποντας το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και οι επίορκοι προϊστάμενοι της αστυνομίας ότι το σχέδιο του Καμίνη και του Δένδια έβαινε προς παταγώδη αποτυχία, μεταχειρίστηκαν άλλα μέσα. Σε άλλα σημεία των Αθηνών αστυνομικά οχήματα σταμάτησαν τα φορτηγά με τα υπόλοιπα τρόφιμα και προσήγαγαν τους οδηγούς τους. Έτσι η διανομή τροφίμων ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μετά από σύσκεψη, τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί η δράση στα γραφεία της οδού Δηλιγιάννη, ενώ όπως σημειώνει «έπειτα από πιέσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οδηγοί - που τους είχαν αφαιρεθεί ακόμα και τα κλειδιά των οχημάτων τους - αφέθηκαν ελεύθεροι».

«Το παράνομο κράτος των υπαλλήλων των τοκογλύφων έδειξε για μία ακόμη φορά το ανθελληνικό του πρόσωπο. Οι υπεύθυνοι για τις σημερινές αθλιότητες θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται», καταλήγει η Χρυσή Αυγή.
 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή