Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 18χρονος για κλοπές

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 10:58
UPD:11:00
A- A A+

Ληστείες και κλοπές στην περιοχή των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη εξιχνιάστηκαν με τη σύλληψη ενός 18χρονου.

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας γιατί κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, μαζί με τρεις συνεργούς του που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή βίας, αφαίρεσε από τον υπάλληλο 295 ευρώ.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του χρηματικού ποσού που εκλάπη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 18χρονος είχε εισέλθει μαζί με 16χρονο συγγενή του ξανά στο ίδιο κατάστημα τον Δεκέμβριο του 2012 και με την απειλή πιστολιού, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρήματα.

Επίσης, ο συλληφθείς, ο 16χρονος και δύο συνεργοί τους διέρρηξαν τον Απρίλιο δημοτικό σχολείο στους Αμπελόκηπους, από όπου πήραν οκτώ φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αποπειράθηκαν ακόμη να διαρρήξουν λύκειο και άλλο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Τέλος, ο 18χρονος έκλεψε πριν από έναν μήνα περίπου μοτοποδήλατο, το οποίο βρέθηκε στην Σταυρούπολη και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σε βάρος του συλληφθέντα και των τριών συνεργών του σχηματίστηκε δικογραφία για «Ληστεία», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής» και «Νόμο Περί Όπλων».


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή