Πακιστάν: Οκτώ νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 11:21
UPD:11:30
REUTERS/FAYAZ AZIZ

Διασώστες συλλέγουν σπασμένα γυαλιά από το σημείο της έκρηξης στην Πεσαβάρ.Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε σε μηχανή συγκρούστηκε με επιβατικό λεωφορείο στην Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν.

A- A A+

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε σε μηχανή συγκρούστηκε με επιβατικό λεωφορείο στην Πεσαουάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο δράστης είχε επιχειρήσει να ανατιναχθεί κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής του Σαχιμπζάντα Ανις, ενός υψηλόβαθμου τοπικού αξιωματούχου, αλλά έχασε το στόχο του και συγκρούστηκε με λεωφορείο που ήταν γεμάτο επιβάτες στη συνοικία Τζεχανγκίρ Αμπαντ, σύμφωνα με τοπικές αστυνομικές πηγές.

«Ο αξιωματούχος ήταν ο στόχος της επίθεσης αυτής, αλλά είναι σώος», εξήγησε ο Μοχάμαντ Φαϊσάλ, αξιωματικός της αστυνομίας στην Πεσαουάρ, πόλη στην είσοδο του Αφγανιστάν και των ημιαυτόνομων περιοχών όπου ζουν οι φυλές που θεωρούνται προπύργια των Ταλιμπάν.

«Όλοι οι νεκροί ήταν πολίτες, ενώ δύο αστυνομικοί περιλαμβάνονται στους τραυματίες», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πεσάουαρ Τζαλαλουντίν Χαν.

Νοσοκομειακές πηγές εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

REUTERS
Πακιστάν: Οκτώ νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε σε μηχανή συγκρούστηκε με επιβατικό λεωφορείο στην Πεσαουάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες της αστυνομίας, ο δράστης χρησιμοποίησε έξι κιλά εκρηκτικών. Το πτώμα του βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης. Δεν είναι σαφές αν ο βομβιστής ήταν ζωσμένος με τα εκρηκτικά ή αν τα είχε τοποθετήσει στη μηχανή του.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο κοντά στην Πεσάουαρ σε επιθέσεις εναντίον υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου και υποστηρικτών τους. Εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες, περισσότεροι από 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια στο Πακιστάν.

Το κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (ΤΤΡ) που αντιτίθεται στις εκλογές αυτές και στα μη θρησκευτικά κόμματα που ηγούνται του απερχόμενου κυβενρητικού συνασπισμού, έχει αναλάβει την ευθύνη για τις περισσότερες από τις επιθέσεις αυτές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή