Τα στελέχη του ιρακινού καθεστώτος αναζητά η CIA

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2003 09:14
A- A A+

Τα ηγετικά στελέχη του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, αναζητούν στο Ιράκ, στελέχη της CIA και ειδικές στρατιωτικές μονάδες, μετά την πτώση της Βαγδάτης, καθώς όλοι τους έχουν εξαφανιστεί,γράφει σήμερα η εφημερίδα Wahsington Post.

Στελέχη της CIA και οι ομάδες των Ειδικών Επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού, που το τελευταίο διάστημα προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα ηγετικά στελέχη του ιρακινού καθεστώτος, είδαν χθες ότι οι ηγέτες του κόμματος Μπάαθ, τα ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης και της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, δεν βρίσκονταν στις συνήθεις θέσεις τους, σημειώνει η εφημερίδα.

«Δεν υπάρχει κανένα σημάδι οποιουδήποτε ηγέτη, οπουδήποτε», δήλωσε πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης. «Ξαφνικά κάθε επικοινωνία σταμάτησε και το καθεστώς έπαψε να λειτουργεί», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ακόμη και ο υπουργός Τύπου, Μοχάμεντ Σαίντ αλ Σαχάφ, που εμφανιζόταν καθημερινά στη διάρκεια του πολέμου, τώρα έχει εξαφανιστεί.

Αμερικανοί στρατιωτικοί υποπτεύονται, ότι, ορισμένοι Ιρακινοί ηγέτες έχουν καταφύγει στο Τικρίτ, τη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν και άλλοι διέγυγαν στη Συρία, γράφει η Washington Post.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αναλυτές της CIA εκτιμούν, ότι, ο ίδιος ο Σαντάμ Χουσεΐν, που είναι ακόμη ζωντανός, έδωσε εντολή στα στελέχη του να εξαφανιστούν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή