Formula 1: Και πάλι σε μονοθέσιο ο Σουμάχερ

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013 19:40
UPD:29/04/2013 11:09
EPA/JENS BUETTNER
A- A A+

Ο Μίκαελ Σουμάχερ θα δοκιμάσει ξανά τις οδηγικές του ικανότητες σε μονοθέσιο της Formula 1. Ο 44χρονος γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής θα βρεθεί στο κόκπιτ της Mercedes W02, το μονοθέσιο του 2011, σε αγώνα επίδειξης στην ιστορική και απαιτητική διαδρομή του Nordschleife στο Νίρμπουργκρινγκ.

Ο Σουμάχερ θα πραγματοποιήσει ένα γύρο στην παλιά πίστα των 20 χλμ, στις 19 Μαΐου, λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα των 24 ωρών στο Νίρμπουργκρινγκ. Με αυτόν τον τρόπο ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής θα ευχαριστήσει τους χιλιάδες συμπατριώτες του για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια που συμμετείχε σε αγώνες.

«Εχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από το Νίρμπουργκρινγκ και ανυπομονώ να δώσω σε όλους τους φίλους από τη γενέτειρα μου, το Κέρπεν, το οποίο είναι πολύ κοντά στο Νίρμπουργκρινγκ, κάτι να θυμούνται καθώς θα με βλέπουν να οδηγώ. Θα είναι και για μένα μία εκπληκτική εμπειρία να οδηγώ στο Nordschleife ένα σύγχρονο μονοθέσιο, από την άποψη ότι ο μύθος των «ασημένιων βελών» ξεκίνησε από εδώ. Το όνειρο κάθε οδηγού αγώνα είναι να κάνει ένα γύρο με ένα σύγχρονο «ασημένιο βέλος» στην πιο όμορφη και απαιτητική πίστα στον κόσμο», δήλωσε ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Είναι η πρώτη φορά που ο γερμανός πιλότος θα επιστρέψει σε μονοθέσιο της F1 έπειτα από την αποχώρησή του στο τέλος του 2012. Τα τρία προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν με την ομάδα της Mercedes, στην οποία από φέτος έχει αναλάβει το ρόλο του πρεσβευτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πίστα του Nordschleife φιλοξένησε το γερμανικό GP από το 1951 έως το 1976. Ο γύρος του Σουμάχερ θα είναι ο πρώτος με σύγχρονο μονοθέσιο της Mercedes μετά τη νίκη του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Χουάν Μανουέλ Φάντζιο το 1954 με μία W196.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις