Formula 1: Πίστωση χρόνου στον Γκουτιέρεζ

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013 19:35
UPD:29/04/2013 11:06
REUTERS/HAMAD I MOHAMMED
A- A A+

Η «μουδιασμένη» πρώτη εικόνα που έχει παρουσιάσει ο Εστεμπαν Γκουτιέρεζ μέχρι στιγμής δεν προβληματίζει τη Sauber. Η επικεφαλής της ελβετικής ομάδας, Μονίσα Κάλτενμπορν υποστηρίζει πως είναι πολύ νωρίς για να κρίνουν τον 21χρονο πιλότο.

Ο νεαρός Μεξικανός που προβιβάστηκε φέτος σε βασικό οδηγό της Sauber από δοκιμαστής, δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά την πρώτη του χρονιά στην F1.  Ηδη μετά από τέσσερα GP παραμένει άποντος αφού δεν έχει καταφέρει να τερματίσει μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα. Η υψηλότερη θέση που έχει σκαρφαλώσει είναι μέχρι στιγμής η δωδέκατη στο GP της Μαλαισίας.

Παράλληλα, μην ξεχνάμε ότι αν και έχει τρέξει μόλις σε τέσσερα GP, έχει προλάβει κιόλας να τιμωρηθεί μετά τη σύγκρουσή του με τον Αντριαν Σούτιλ στο GP της Κίνας. Περιστατικό για το οποίο είχε κριθεί υπεύθυνος και είχε δεχθεί ποινή πέντε θέσεων στο γκριντ του GP του Μπαχρέιν.

Η απόδοσή του δε βοηθάει τη Sauber, η οποία φέτος έχει υψηλότερες προσδοκίες από την περυσινή έκτη θέση στους κατασκευαστές.
Ως ελαφρυντικό για τον Μεξικανό «ρούκι» αναγνωρίζεται η απόδοση της C32, η οποία προβληματίζει αρκετά τους ανθρώπους της ελβετικής ομάδας. Και αυτό είναι κάτι που παραδέχεται και η Κάλτενμπορν σε δηλώσεις της στο Autosport.

«Ολα έχουν να κάνουν με την απόδοση του μονοθέσιου. Επομένως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην βγάζουμε συμπεράσματα μετά από τέσσερις αγώνες. Σίγουρα όμως χρειάζεται να τον παρακολουθούμε από κοντά και να δούμε αν είμαστε ευχαριστημένοι από εκείνον ή όχι. Δεν έχουμε αμφιβολίες για τις ικανότητές του, θα καταλάβει και θα λύσει την κατάσταση. Προς το παρόν, όμως, παλεύει με την απόδοσή του.

Επομένως χρειάζεται να επικεντρωθούμε στο να λύσουμε αυτό, διότι ξέρουμε ότι το έχει. Δεν έχει επίσης σταθερότητα. Σίγουρα όταν προσλαμβάνεις έναν «ρούκι» ξέρεις ότι θα το περιμένεις αυτό. Πιστεύω ότι μετά από τέσσερις αγώνες είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις.
Από τη μία πλευρά δεν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις, αλλά από την άλλη θα πρέπει να έχεις διότι είναι λίγες οι ευκαιρίες. Και είναι πολύ δύσκολο να βρεις τις ισορροπίες. Χρειάζεται να του δώσεις μία ευκαιρία, αλλά από την άλλη πλευρά γνωρίζουμε σαν ομάδα ότι δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες και  πως ό,τι κάνουμε τη μία χρονιά έχει άμεσο αντίκτυπο στη μελλοντική οικονομική μας κατάσταση. Επομένως είναι μια δύσκολη κατάσταση», δήλωσε η Μονίσα Κάλτενμπορν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις