Στα πλέι οφ ο Απόλλωνας Πατρών

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013 19:22
UPD:22:04
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Η έδρα του Απόλλωνα Πατρών αποδείχθηκε πολύ ισχυρή για τον ΠΑΟΚ, με το αχαϊκό συγκρότημα να επικρατεί του «Δικέφαλου» στην παράταση 87-83 (71-71 κ.δ.), στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 25ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών.

Με τη νίκη της η πελοποννησιακή ομάδα εξασφάλισε θέση στα πλέι οφ, έχοντας μάλιστα και αγώνα λιγότερο, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε διασφαλίσει τη θέση του στην πρώτη τετράδα (4ος), ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πάντως, ο ΠΑΟΚ διατηρούσε σταθερά τον έλεγχο, καθώς υπερτερούσε τόσο στις μάχες στις δύο ρακέτες (23-10 τα ριμπάουντ στο ημίχρονο) όσο και στο δημιουργικό μέρος του παιχνιδιού, έχοντας 8 ασίστ στο ίδιο διάστημα.

Το… ρυθμό έδιναν οι Λάζαρος Παπαδόπουλος και Χαραλαμπίδης, που κυριαρχούσαν αντίστοιχα σε ριμπάουντ και οργάνωση, με αποτέλεσμα ο «Δικέφαλος» να προηγηθεί στο πρώτο δεκάλεπτο με 19-11 και στο ημίχρονο με 39-28.

Πλέον, οι γηπεδούχοι δεν είχαν να χάσουν τίποτα… Με τους Αργυρόπουλο και Πέτροβιτς να «εκτελούν» και τους Αμερικανούς ΜακΚόλουμ, Γκραντ και Κλάιμπερ να «σιγοντάρουν», ο Απόλλωνας έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 15-2 και μείωσε σε 48-50.

Με πέντε τρίποντα στην τελευταία περίοδο, ο Απόλλωνας έκανε ολική ανατροπή και 30'' πριν το τέλος προηγήθηκε 71-68, για να ισοφαρίσει στο σημείο εκείνο με τρίποντο ο Νικολόπουλος και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, όπου με «μπροστάρηδες» τους Πέτροβιτς και Κλάιμπερ ο Απόλλωνας σημείωσε 16 πόντους σε πέντε λεπτά και έφτασε στη νίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις