Νίκη της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης στην Ισλανδία

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013 12:52
UPD:15:41
REUTERS/SIGTRYGGUR JOHANNSSON

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Ανεξαρτησίας, ο συντηρητικός Μπιάρνι Μπενεντίκτσον, 43 ετών, διεκδίκησε σήμερα τη θέση του πρωθυπουργού. «Το Κόμμα Ανεξαρτησίας καλείται να αναλάβει ευθύνες. Η κατάσταση σήμερα απαιτεί αλλαγή», είπε ο Μπενεντίκτσον ενώπιον υποστηρικτών του δηλώνοντας έτοιμος να ηγηθεί ενός κυβερνητικού συνασπισμού.

A- A A+

Σαφή νίκη της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν χθες, δείχνουν τα τελικά αποτελέσματα της αναμέτρησης που ανακοινώθηκαν σήμερα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ισλανδία: Κεντροδεξιός συνασπισμός για το σχηματισμό κυβέρνησης

Ο νικητής των βουλευτικών εκλογών της Ισλανδίας και ηγέτης του κόμματος της Ανεξαρτησίας, Μπγιάρνι Μπενέντικτσον, έγινε δεκτός με επεφημίες και χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους οπαδούς του, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων. Ο Μπενέντικτσον, που ηγείται του κόμματος της κεντροδεξιάς και έλαβε ποσοστό 26,7% και 19 έδρες, θα σχηματίσει κυβέρνηση με τον παραδοσιακό κυβερνητικό του εταίρο, το κόμμα των Προοδευτικών, που απέσπασε το 24,4% των ψήφων.

Το (δεξιό) Κόμμα Ανεξαρτησίας έλαβε ποσοστό 26,7% και 19 έδρες στο κοινοβούλιο, ενώ ο αρχηγός του Μπγιάρνι Μπενεντίκτσον αναμένεται να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας με την υποστήριξη του (κεντρώου-αγροτικού) Προοδευτικού Κόμματος που απέσπασε το 24,4% των ψήφων και εκλέγει επίσης 19 βουλευτές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή