Ρυθμίσεις για τα φωτοβολταϊκά ανακοίνωσε ο Ασ. Παπαγεωργίου

Ασ. Παπαγεωργίου: Αν καταρρεύσει ο ΛΑΓΗΕ θα γίνουμε Αργεντινή
Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 15:55
UPD:16:27
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασ. Παπαγεωργίου.

A- A A+

Εμμένει στην επιβολή τέλους στους μικροϊδιοκτήτες φωτοβολταϊκών η κυβέρνηση, ωστόσο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασ. Παπαγεωργίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις ακόμη και μέσα στο πολυνομοσχέδιο που θα αφορούν τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση δύο μηνών για νέες εγκαταστάσεις στους κατ’ επάγγελμα αγρότες.
 
Επίσης είπε ότι για αγρότες και μη διασυνδεδεμένα νησιά το τέλος θα επιβληθεί με το καθεστώς εισφοράς του Νοεμβρίου και όχι με νέο καθεστώς.
 
Αναφέρθηκε ακόμη στον ΦΠΑ και τον φόρο που πληρώνουν όσοι είναι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, λέγοντας ότι «ψάχνουμε να βρούμε λύση αποδοτική» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «στον επόμενο μήνα θα έχει βρεθεί αυτή η λύση ώστε να υπάρχει διευκόλυνση».
 
Αναφερόμενος στο έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ ο υφυπουργός είπε ότι το 2014 θα έφτανε τα 2,5 δισ. ευρώ, αν δεν επιβληθεί το τέλος, από το οποίο θα εισπραχθούν 1,4 δισ.
 
Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν καταρρεύσει ο ΛΑΓΗΕ θα καταρρεύσει η χώρα. Έτσι, από την κατάρρευση του ενεργειακού συστήματος, κατέρρευσε και η Αργεντινή, πρόσθεσε ο Υφυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή