Δίκη «17Ν»-Καταθέσεις για την επίθεση κατά Γ. Παλαιοκρασσά

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2003 14:52
UPD:15:03
A- A A+

Πέντε άτομα που τραυματίστηκαν από την έκρηξη της ρουκέτας που εκτοξεύθηκε τον Ιούλιο του 1992 κατά του αυτοκινήτου του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά κατέθεσαν σήμερα στο δικαστήριο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παλαιοκρασσάς

Ο βαρύτερα τραυματισμένος από αυτούς, ο κ. Στυλιανός Κύλης, ο οποίος εργαζόταν σε βιοτεχνία στην οδό Κολοκοτρώνη και περνούσε από το επίμαχο σημείο, κατέθεσε ότι από θραύσμα της ρουκέτας έχασε το αριστερό μάτι του.

Ο μάρτυρας έδειξε στο δικαστήριο και θραύσματα που έχουν μείνει ακόμη στο χέρι του αλλά και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Όπως κατέθεσε ο κ. Κύλης, εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του έχασε τη δουλειά του και επιπλέον από τότε έχει αναπτύξει φοβίες. Ο μάρτυρας έκανε λόγο για περιφρόνηση των δραστών προς την ανθρώπινη ζωή, ενώ τόνισε ότι η ''17Ν'' φάσκει και αντιφάσκει στην προκήρυξη όταν από τη μια λέει ότι επέλεξαν να χτυπήσουν στο συγκεκριμένο σημείο τον κ. Παλαιοκρασσά γιατί δεν είχε κόσμο τις μεσημεριανές ώρες και από την άλλη ότι 15 φορές είχαν αναβάλει την επίθεση γιατί κυκλοφορούσε κόσμος.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια εξέτασης μάρτυρα όταν ο εκ των πληρεξουσίων του κ. Παλαιοκρασσά κ. Αλέξανδρος Κατσαντώνης αποκάλεσε το Δημήτρη Κουφοντίνα ''πολιτικό εκπρόσωπο της ομάδας" αντέδρασαν ο Πάτροκλος Τσελέντης και ο Θεολόγος Ψαραδέλλης ο οποίος μάλιστα σηκώθηκε και είπε ότι ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός εκπρόσωπος κανενός.

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ανάγνωση εγγράφων της υπόθεσης Παλαιοκρασσά.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή