Ιπποκράτους: Δεν υπάρχει ακόμα πόρισμα οικονομικού ελέγχου στο ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 15:10
UPD:16:32
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι αμέσως με την ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ από τον Ευ. Βενιζέλο, ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ ανατέθηκε από κοινού στις έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.

A- A A+

Δεν υπάρχει ακόμα πόρισμα οικονομικού ελέγχου στο ΠΑΣΟΚ, απαντά η Ιπποκράτους με αφορμή τα δημοσιεύματα περί «μαύρης τρύπας» στα ταμεία του Κινήματος που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι αμέσως με την ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ από τον Ευ. Βενιζέλο, ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης ανατέθηκε από κοινού στις έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, πόρισμα του ελέγχου δεν έχει υποβληθεί ακόμα και διαβεβαίωνεται ότι μόλις υποβληθεί, θα συζητηθεί στα καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, «που θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες, με γνώμονα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση πλήρους διαφάνειας».

Η Ιπποκράτους ενημερώνει επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες το Πολιτικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, ενόψει και της διαδικασίας ανάδειξης των νέων δημοτικών, νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων, και κλείνοντας αναρωτιέται με νόημα αν και τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι έχουν την ανάγκη και υποχρέωση να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες.

Σε δήλωσή του πρώην γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα. Τα οικονομικά όλων των κομμάτων, ελέγχονται κάθε χρόνο από την αρμόδια ειδική Επιτροπή της Βουλής, υπενθυμίζει και στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας έχουν ελεγχθεί και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να προκύψει -όπως υποστηρίζει- οποιοδήποτε πρόβλημα.

«Οτιδήποτε άλλο διακινείται, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην γ.δ. του Κινήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή