Αντώνης Σαμαράς: Προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 12:57
UPD:15:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (κέντρο) και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης (τρίτος από δεξιά) συναντήθηκαν με την διοίκηση της Nokia Siemens Networks (NSN) στο Μέγαρο Μαξίμου.

A- A A+

Προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη, διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του στο Μαξίμου με εκπροσώπους της διοίκησης της Nokia Siemens Networks.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σαμαράς στάθηκε στο γεγονός ότι μία «πρωταθλήτρια της τεχνολογίας», όπως χαρακτηριστικά είπε, όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της - που ειναι από μόνο του θετικό νέο- αλλά ετοιμάζεται, εκτός από τις άμεσες 150 προσλήψεις νέων επιστημόνων, να συμβάλει στη ανάδειξη και εδραίωση της χώρας ως μιας περιοχής όπου το παραγωγικό μας μοντέλο θα μπορεί να βοηθά τέτοιου είδους μεγάλες εταιρείες.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους επιστήμονες της χώρας που σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, για να τονίσει:

«Σε αυτούς τους νέους ανθρώπους που πρέπει να βρουν τέτοιες ευκαρίες για δουλειά, ακουμπάμε και στηριζόμαστε, επενδύουμε στις ικανότητές τους, αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας» και «με αυτές τις επενδύσεις θα ξεπεράσει ο τόπος μας την κρίση».

Στη διεύρυνση της παρουσίας της Nokia Siemens Networks στην Ελλάδα (στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης) αναφέρθηκε ο επικεφαλής Marketing και Εταιρικών Υποθέσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Μπάρι Φρεντς, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ενδιαφερόμαστε», είπε, «να προσλάβουμε επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα ειδικούς μηχανικούς λογισμικού και υπολογιστών και είναι αξιοσημείωτο ότι το εργατικό δυναμικό μπορεί να δουλέψει πάνω στις πιο προηγμένες τεχνολογίες στον κόσμο εδώ στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να πάει κάποιος σε άλλη χώρα, για να το πράξει αυτό, μπορεί να το κάνει εδώ». 

Για ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προσελκύσει επενδύσεις, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Η προσπάθεια συνεχίζεται, τόνισε, γιατί μόνο με τις επενδύσεις θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

Παρόντες στη συνάντηση του Μαξίμου ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ο πρέσβης της Φινλανδίας, Πέκα Λίντου, ο επικεφαλής Marketing και Εταιρικών Υποθέσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Nokia Siemens Networks, Μπάρι Φρεντς, η εμπορική ακόλουθος της πρεσβείας της Φινλανδίας στην Αθήνα Γιάανα Οκάρινεν - Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nokia Siemens Networks Hellas, Αθανάσιος Έξαρχος και ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia Siemens Hellas, Άρης Δρόσης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σαμαρά, το ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν το «παραγωγικό μοντέλο που βοηθά επιχειρηματικούς ομίλους, όπως η ΝΟΚΙΑ, η οποία πριν λίγο καιρό προχώρησε σε απολύσεις».

Πρόκειται, αναφέρει, για το παραγωγικό μοντέλο που καλεί τους εργαζόμενους «να επιλέξουν μεταξύ μισθών πείνας και ανεργίας, που ενισχύει με φοροαπαλλαγές και κίνητρα το μεγάλο κεφάλαιο», γι' αυτό και πρέπει να το απορρίψουν και «να παλέψουν για ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, καταργώντας το καπιταλιστικό κέρδος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή