Κίνα: Έχασαν τη μάχη δύο θιβετιανοί μοναχοί μετά από αυτοπυρπόληση

Συνέχεια στην έμπρακτη διαμαρτυρία ενάντια στην κινεζική κυριαρχία στο Θιβέτ
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 16:19
UPD:17:28
REUTERS/STRINGER/CHINA
A- A A+

Έχασαν τη μάχη για τη ζωή δύο θιβετιανοί μοναχοί οι οποίοι είχαν αυτοπυρποληθεί την Τετάρτη στη νότια κινεζική επαρχία Σιτσουάν, όπως μεταδίδει το δίκτυο BBC.

Οι μοναχοί Λομπσάνγκ Ντάγουα και Κοντσόγκ Γουέζερ, 20 και 23 χρόνων αντίστοιχα, αυτοπυρπολήθηκαν στο μοναστήρι Κίρτι στην επαρχία Άμπα, σύμφωνα με το Ράδιο Ελεύθερη Ασία.

Το συγκεκριμένο μοναστήρι έχει αποτελέσει επίκεντρο πολλών κινήσεων διαμαρτυρίας τους τελευταίους μήνες.

Οι μοναχοί στο μοναστήρι του Κίρκι προσευχήθηκαν για τους δύο νεαρούς και η αποτέφρωσή των σορών τους αναμένεται εντός της Πέμπτης.

Οι περισσότερες αυτοπυρπολήσεις έχουν λάβει χώρα σε κινεζικές επαρχίες με κυρίαρχο το εθνικό θιβετιανό στοιχείο εκτός Θιβέτ.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν πρόσβαση στην περιοχή, ωστόσο το γεγονός επιβεβαιώνεται από σειρά κρατικών κινεζικών μέσων.

Περισσότεροι από 100 Θιβετιανοί, μοναχοί νεαρής ηλικίας ως επί το πλείστον, έχουν προχωρήσει σε αυτοπυρπόληση από το 2011, με πολλούς να χάνουν τη ζωή τους, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στην κινεζική κυριαρχία στο Θιβέτ.

Η κυβέρνηση της Κίνας κατηγορεί το Δαλάι Λάμα ως ενορχηστρωτή των διαμαρτυριών, κατηγορία την οποία ο ίδιος ο βουδιστής θρησκευτικός ηγέτης απορρίπτει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή