Πούτιν: Ανάγκη για συνεργασία ΗΠΑ - Ρωσίας σε θέματα ασφαλείας

Μετά τις επιθέσεις στη Βοστόνη
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 13:26
UPD:14:11
REUTERS/RIA NOVOSTI

 «Αν ενώσουμε αληθινά τις προσπάθειές μας, δεν θα επιτρέψουμε αυτά τα πλήγματα και δεν θα υφιστάμεθα τέτοιες απώλειες», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη έδειξαν την ανάγκη η Ρωσία και οι ΗΠΑ να συνεργασθούν στενότερα σε θέματα ασφαλείας και απέδειξαν ότι η πολιτική του στην ταραγμένη περιφέρεια του Βορείου Καυκάσου ήταν σωστή.

Στη διάρκεια της ετήσιας συνόδου κατά την οποία ο πρόεδρος απαντάει σε ερωτήσεις που τίθενται από ρώσους πολίτες, ο Πούτιν δήλωσε: «Αν ενώσουμε αληθινά τις προσπάθειές μας, δεν θα επιτρέψουμε αυτά τα πλήγματα και δεν θα υφιστάμεθα τέτοιες απώλειες».

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Πούτιν: Θύμα της διεθνούς τρομοκρατίας είναι και η Ρωσία

Η διεθνής τρομοκρατία και η στάση της Ρωσίας μετά τα βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των ερωτήσεων, που έθεσε το τηλεοπτικό κοινό στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Πούτιν καταδίκασε τα αιματηρά επεισόδια που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ και λέγοντας ότι: " H Ρωσία είναι και η ίδια θύμα της διεθνούς τρομοκρατίας, ένα από τα πρώτα θύματα. Δεσμεύομαι ότι μετά την τραγωδία στην Βοστόνη, θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να έρθουμε πιο κοντά και να βάλουμε τέλος σε αυτές τις απειλές και τον κίνδυνο που απορρέει από την τρομοκρατία." Στις ΗΠΑ μεταβαίνουν από το Νταγκεστάν, όπου ζουν, οι γονείς των αδερφών Τσαρνάεφ, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες των αστυνομικών αρχών.

Το FBI και οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) ανέκριναν μαζί τις τελευταίες ημέρες στο Νταγκεστάν, στο ρωσικό Καύκασο, τους γονείς των δύο αδελφών Τσαρνάεφ, του Ταμερλάν και του Τζοχάρ, υπόπτων ως δραστών της επίθεσης στη Βοστόνη στις 15 Απριλίου που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άνω των 200.

Στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση σχετικά με την ανεπαρκή χρησιμοποίηση από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας των πληροφοριών που είχαν δοθεί από την FSB σχετικά με τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο οποίος είχε εντοπισθεί για σχέσεις με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή