Δίκη «17Ν» : Κατέθεσε ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Β1»

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2003 12:48
A- A A+

Ενώπιος ενωπίω με τους κατηγορουμένους, βρέθηκε ο μάρτυρας, που είχε την κωδική ονομασία «Β1», αφού μετά από αντιρρήσεις τόσο της υπεράσπισης όσο και της πολιτικής αγωγής, ο πρστατευόμενος μάρτυρας ζήτησε να καταθέσει κανονικά για την υπόθεση Βρανόπουλου.

Λίγο πριν εμφανιστεί στο δικαστήριο ο «Β1», ο συνήγορος των αδελφών Ξηρού κ. Αγιοστρατίτης, ανακοίνωσε ότι ο μάρτυρας ονομάζεται Γιώργος Τσερνόγλου και επισήμανε ότι έχει δώσει δύο προανακριτικές καταθέσεις με τα πλήρη στοιχεία του μετά τη δολοφονία Βρανόπουλου, ενώ όταν κλήθηκε απο τον εφέτη ανακριτή ζήτησε προστασία και έλαβε τον κωδικό «Β1».

Ο κ. Τσερνόγλου αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ως τον άνθρωπο που πυροβόλησε τον πρώην διοικητή της Εθνικής και με πιθανότητα 90% τον Σάββα Ξηρό, ως τον οδηγό της μηχανής, στην οποία επιβιβάστηκε ο εκτελεστής και έφυγαν προς την πλευρά του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο Κολωνάκι.

Οπως είπε ο κ. Τσερνόγλου βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό με τη μηχανή του και ακολούθησε τους δύο δράστες μέχρι μία πάροδο κοντά στο Γαλλικό Ινστιτούτο, οπότε εκεί είδε τον Κουφοντίνα, ο οποίος του έκανε ένα νεύμα, που σήμαινε αν συμβαίνει κάτι.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τότε έκανε αναστροφή και πήγε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, όπου μετά απο λίγο και αφού είχε ανακοινωθεί ότι η δολοφονία ήταν ενέργεια της «17 Νοέμβρη», έσπευσε εκεί η αντιτρομοκρατική.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή