Κατελήφθησαν Μοσούλη και Κιρκούκ

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2003 12:59
A- A A+

Οι πετρελαϊκές πόλεις Κιρκούκ και Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, «έπεσαν και οι ειδικές αμερικανικές δυνάμεις έχουν εισέλθει σε αυτές», ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων στο Κατάρ.

Νωρίτερα, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, είχε μεταδώσει, ότι, οι δυνάμεις των κούρδων πεσμέργκα είχαν αποσυρθεί από το κέντρο της πόλης της Μοσούλης, όπου είχαν εισέλθει νωρίς το πρωΐ. Μία ώρα αργότερα, δεν υπήρχε παρουσία Κούρδων μαχητών στο κέντρο της πόλης και στην έδρα της κυβέρνησης κυμάτιζε η ιρακινή σημαία στη θέση της σημαίας του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, που είχε υψωθεί μετά την είσοδο των κουρδικών δυνάμεων.

Στο Κιρκούκ, το οποίο κατελήφθη χθες από αμερικανο-κουρδικές δυνάμεις, ο Κούρδος κυβερνήτης της πόλης, δήλωσε, ότι, ο έλεγχος έχει διαφύγει των τοπικών κούρδων ηγετών και ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν ή έχουν τραυματισθεί κατά τις εκτεταμένες λεηλασίες, που συνεχίσθηκαν τη νύχτα και κατά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο πλαίσιο επίλυσης διαφορών.

Ο Ρίζγκαρ Αλι δήλωσε ότι περιμένει την άφιξη των αμερικανικών ενισχύσεων για την αποτάσταση της τάξης στην πόλη του Κιρκούκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή