Μήνυμα Σαμαρά - Βενιζέλου με κοινή παρουσία στα έργα της Ολυμπίας Οδού

Παρών και ο Νίκος Τσούκαλης ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 08:52
UPD:10:54
Eurokinissi/EUROKINISSI

Επανέναρξη εργασιών στην Ολυμπία Οδό, παρουσία του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου.

A- A A+

Μήνυμα επανεκκίνησης της οικονομίας, αλλά και επαναβεβαίωσης της αγαστής συνεργασίας των τριών κυβερνητικών εταίρων, παρά τους τριγμούς που προκλήθηκαν τις τελευταίες μέρες, επιχειρούν να στείλουν με την κοινή τους παρουσία στην επιθεώρηση των έργων της Ολυμπίας Οδού, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εκρόσωπος του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη (ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό) κατά την επίσκεψη στα εργοτάξια, είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τσούκαλης. 

Σε δηλώσεις του στον Alpha 989, o κ. Τσούκαλης έκανε λόγο για ιστορική μέρα, καθώς όπως είπε, το «στοιχειωμένο» έργο της Αθηνών - Πατρών ήταν «όνειρο ζωής».

Η πρώτη επίσκεψη έγινε σε εργοτάξιο στην περιοχή του Ζευγολατιού, όπου οι δύο πολιτικοί αρχηγοί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν τόσο για την πορεία των έργων όσο και για τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής μηχανικός της Ολυμπίας Οδού, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 30% των εργασιών. Όπως είπε, τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, ενώ όσον αφορά τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην πορεία του έργου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως στην περιοχή της Κορινθίας. Στα εργοτάξια  εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν σπερίπου 25.000 άτομα.

Την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ανακοινώνοντας προ ημερών τη συμφωνία με τους παραχωρησιούχους για την επαναλειτουργία των εργοταξίων και την επανέναρξη των έργων πριν το Πάσχα. 

«Στο επικοινωνιακό μεροδούλι οι "καψεροί"... Σαμαράς και Βενιζέλος "κόβουν κορδέλα" σε έργο που έπρεπε να έχει παραδοθεί πριν 10 χρόνια», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου για την παρουσία των δύο αρχηγών στην επανεκκίνηση των έργων της Ολυμπίας Οδού.

Το απόγυεμα στις 18.30 συνεδριάζει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, το υπουργικό συμβούλιο, με θέματα ημερησίας διάταξης την ενημέρωση από τον Αντώνη Σαμαρά «επί τρεχόντων ζητημάτων» και την επιλογή αντιπροέδρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Σήμερα επίσης, κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ με τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση των 8,8 δισ. ευρώ. Το ν/σ θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και στόχος είναι να ψηφιστεί την Κυριακή,

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή