Βενεζουέλα: Για «κλοπή των προεδρικών εκλογών» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Καπρίλες

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 07:15
UPD:07:59
REUTERS/TOMAS BRAVO
A- A A+

Για «κλοπή των προεδρικών εκλογών» της 14ης Απριλίου, τις οποίες κέρδισε με μικρή διαφορά ο Νικολά Μαδούρο, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Ενρίκε Καπρίλες.

«Η μεγαλύτερη αλήθεια της χώρας μας είναι ότι κλέψατε τις εκλογές, αυτή είναι η αλήθεια κλέψατε την εκλογική διαδικασία και πρέπει να δώσετε εξηγήσεις στη χώρα και τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Καπρίλες σε συνέντευξη Τύπου.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Βενεζουέλα: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Καπρίλες

Ευθείες βολές προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο εξαπέλυσε ο Ενρίκε Καπρίλες. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης προανήγγειλε δικαστική προσφυγή κατά του εκλογικού αποτελέσματος. Ο Καπρίλες εξήγγειλε αγώνα υπέρ της αλήθειας, τονίζοντας πως δεν φοβάται τίποτα. Απευθυνόμενος προς τον Μαδούρο υπογράμμισε ότι «η αλήθεια είναι μεγάλη σαν τη χώρα μας. Έκλεψες τις εκλογές, αυτή είναι η πραγματικότητα, εξαπάτησες στην εκλογική διαδικασία», ενώ, μιλώντας σε μέλη του κόμματός του τους κάλεσε να «το κάνετε σαφές στη χώρα και στον κόσμο».

Ο Νικολά Μαδούρο αναδείχθηκε νικητής των εκλογών με διαφορά 1,8% γεγονός που ανάγκασε την αντιπολίτευση να ζητήσει νέα καταμέτρηση των ψήφων, ενώ σημειώθηκαν διαδηλώσεις κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οχτώ άνθρωποι.

Ο κ. Καπρίλες προειδοποίησε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) ότι η αντιπολίτευση θα περιμένει ως σήμερα, Πέμπτη, την έναρξη της επανακαταμέτρησης των ψήφων.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος του CNE ανέφερε ότι η νέα καταμέτρηση δεν πρόκειται να αλλάξει «σε καμία περίπτωση» τα αποτελέσματα που έδωσαν τη νίκη στον Μαδούρο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή