Αίτημα αναστολής νομοθετικής πρωτοβουλίας για το επάγγελμα του λογιστή

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 23:41
UPD:23:59
REUTERS/DADO RUVIC
A- A A+

Αίτημα αναστολής νομοθετικής πρωτοβουλίας για το επάγγελμα του λογιστή – φοροτεχνικού κατέθεσε η Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών του Νομού Θεσσαλονίκης προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Όπως αναφέρει η Ένωση, από κύκλους του υπουργείου έχει διαρρεύσει η πρόθεση του κ. Μηταράκη να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για αλλαγές απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος λογιστή - φοροτεχνικού δίνοντας τη δυνατότητα σε απόφοιτους λυκείου, μετά από τριετή εργασιακή εμπειρία, να παίρνουν άδεια από το Οικονομικό Επιμελητήριο Β’ Τάξης και καταργώντας τη Γ’ Τάξη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των φοροτεχνικών, με τη δυνατότητα που θα δοθεί σε μη πτυχιούχους απόφοιτους λυκείου, ανατρέπονται τα δεδομένα της άσκησης του επαγγέλματός προς το χειρότερο με την είσοδο σε αυτό ανθρώπων χωρίς επιστημονικές τεχνικές και ειδικές γνώσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα ίδια τα έσοδα του κράτους.

«Η επιχειρούμενη αλλαγή απαξιώνει τα χρόνια σπουδών των λογιστών - φοροτεχνικών, αποθαρρύνει τους νέους να σπουδάζουν την οικονομική επιστήμη, ισοπεδώνει αρχές και αξίες και φέρνει μεγάλη αναταραχή στο επάγγελμα», επισημαίνει τέλος η Ένωση καλώντας παράλληλα τον υφυπουργό να αποσύρει την πρωτοβουλία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή