Καταγγελία για εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 21:20
UPD:25/04/2013 10:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Το νοσοκομείο της Νίκαιας είναι νοσοκομείο - χώρος απαντοχής και φροντίδας για τους φτωχούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα παραμείνει», καταλήγει η ανακοίνωση.

A- A A+

Για εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας κάνουν λόγο εργαζόμενοι σε αυτό, καλώντας παράλληλα τους κατοίκους της περιοχής σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο Περιβολάκι.

Σε ανακοίνωση της πενταμελούς επιτροπής των γιατρών αναφέρεται ότι «ομάδα περίπου 25 φασιστών με τις γνωστές φαιές στολές με το σήμα της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν στο νοσοκομείο και ώσπου να γίνουν αντιληπτοί, φωτογραφήθηκαν στην είσοδο, ενώ προχώρησαν και επίσης φωτογραφήθηκαν στην Γυναικολογική Κλινική».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν «μετά από συντονισμένη αντίδραση της κοινότητας του νοσοκομείου καθυβριζόμενοι από υγειονομικούς και πολίτες που μαζεύτηκαν στον προαύλιο χώρο ενώ η διοίκηση κάλεσε την αστυνομία».

«Το νοσοκομείο της Νίκαιας είναι νοσοκομείο - χώρος απαντοχής και φροντίδας για τους φτωχούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα παραμείνει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το περιστατικό αυτό προκάλεσε την αντίδραση των πολιτικών κομμάτων. Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η νέα εισβολή της Χρυσής Αυγής σε δημόσιο νοσοκομείο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Η κυβέρνηση, προσθέτει, δεν μπορεί να σιωπά απέναντι σε αυτή τη νέα πρόκληση των νεοναζί ενώ σημειώνει πως η υγεία είναι αναφαίρετο δημόσιο αγαθό που απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας και κανείς νοσταλγός του Άουσβιτς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά τόνισε πως η Χρυσή Αυγή αποκαλύπτεται καθημερινά, προσθέτοντας πως το πολιτικό της πρότυπο είναι ρητά πλέον οι Μεταξάδες - όλοι οι δικτάτορες δηλαδή - που είναι καλύτεροι από τους δημοκρατικά εκλεγμένους πρωθυπουργούς.

«Για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής ο Χίτλερ δεν είναι πρόβλημα (είναι τελικά και επίσημα η ιδεολογική αναφορά της Χρυσής Αυγής;) αλλά η Μέρκελ και ο Σόιμπλε. Όμως να θυμίσουμε στη Χρυσή Αυγή ότι σήμερα συζητήθηκαν οι αποζημιώσεις που διεκδικούνται από τη Γερμανία λόγω των θηριωδιών των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής του ιδεολογικού τους καθοδηγητή. Τα συμπεράσματα είναι εύκολα για κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά κάνει λόγο για «τραμπούκικη εισβολή» μελών της Χρυσής Αυγής στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, που συνιστά ευθεία αμφισβήτηση της δημοκρατίας και της νομιμότητας.

Στη χώρα μας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, η υγεία είναι δημόσιο αγαθό, για όλους τους κατοίκους της, ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα και θρησκεία και όσοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν ασθενείς ή συνοδούς τους, παρανομούν.

«Η δημοκρατία και η κοινωνία των πολιτών είναι ασπίδα προστασίας απέναντι σε όσους καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα. Η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι απέναντι σε όσους αμφισβητούν τις αξίες της ανοικτής κοινωνίας», καταλήγει.

naftemporiki.gr με πληροφορίες ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή