Φ. Κουβέλης: Κοινωνικά άδικη και οικονομικά αδιέξοδη η πολιτική λιτότητας

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 19:20
UPD:20:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης (αριστερά) σε χειραψία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στις Βρυξέλλες.

A- A A+

Η εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικη αλλά και οικονομικά αδιέξοδη καθώς οδηγεί σε οικονομική στασιμότητα και κοινωνική διάλυση, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Για την Ελλάδα είπε ότι το πρόγραμμα προσαρμογής χρειάζεται ουσιαστικές αλλαγές και πως η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει, επειγόντως και ολοκληρωμένα, να συνδεθεί με την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική προστασία».

Επιπλέον, σημείωσε πως το κρίσιμο ζήτημα είναι η κοινωνική και πολιτική σταθερότητα και αυτό μπορεί να υπάρξει μόνο με διόρθωση λανθασμένων πολιτικών. «Αυτό επιδιώκουμε να κάνουμε με τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Αυτό διεκδικούμε και από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ παρατήρησε ότι ο ευρωσκεπτικισμός αυξάνεται και δημιουργούνται  μεγάλοι κίνδυνοι για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, προσθέτοντας πως οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να αλλάξουν.

Η Δημοκρατική Αριστερά, τόνισε, υποστηρίζει την κοινή αντιμετώπιση του χρέους και τη σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την αναπτυξιακή διαδικασία καθώς επίσης και την προώθηση με γοργά βήματα της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, αυτή η διαδικασία ευρωπαϊκής ενοποίησης, πρέπει να γίνει με την ουσιαστική λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών και την ισότιμη σχέση μεταξύ των κρατών υπογραμμίζοντας πως ο εθνοκεντρισμός και οι κρατικοί ηγεμονισμοί θα οδηγήσουν τη διαδικασία της ενοποίησης σε αδιέξοδο.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή