Τελευταία ευκαιρία για Ένωση

Η Επιτροπή Εφέσεων κρίνει το μέλλον των «κιτρινόμαυρων» στη Σούπερ Λίγκα
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 19:19
UPD:19:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο δικηγόρος της ΑΕΚ Χάρης Γρηγορίου (αριστερά) μιλάει στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ για την εκδίκαση της υπόθεσης της ΑΕΚ σχετικά με την εισβολή οπαδών στον αγώνα με τον Πανθρακικό.

A- A A+

Την ύστατη προσπάθεια για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα έκανε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων η ΑΕΚ, στην οποία προσέφυγε  κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της διοργανώτριας, που πρωτοδίκως μηδένισε την Ένωση και την τιμώρησε με αφαίρεση 3 βαθμών για την τρέχουσα περίοδο και με 2 από την επόμενη.

Οι «κιτρινόμαυροι» αιτήθηκαν την εξάλειψη της ποινής και τη διεξαγωγή των λεπτών που απέμεναν έως τη λήξη του αγώνα με τον Πανθρακικό, ο οποίος διακόπηκε στο 87ο λεπτό εξαιτίας της εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. 

YOUTUBE/ENWSIGR

Ο νομικός εκπρόσωπος της Ένωσης, Χάρης Γρηγορίου, υποστήριξε ότι ο αγώνας αντικανονικά δεν ολοκληρώθηκε από τον διαιτητή Τριτσώνη, ο οποίος -σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου- αποφάσισε μόνος και χωρίς να μιλήσει με τους υπόλοιπους αξιωματούχους της αναμέτρησης.

Ο δικηγόρος της ΑΕΚ αναφέρθηκε στην περίπτωση του περυσινού αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και τις ενέργειες του Τάσου Κάκου, ο οποίος έκανε τρεις συσκέψεις πριν διακόψει οριστικά τον αγώνα, υπογραμμίζοντας ότι η Αστυνομία, οι άνθρωποι του ΟΑΚΑ και ο παρατηρητής έδιναν τη συγκατάθεσή τους για τη συνέχεια και την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Όπως είπε ο κ. Γρηγορίου, ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι ισχυριζόμενος ότι βρήκε φθορές που δεν υπήρχαν, μιας και είχαν αποκατασταθεί, ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Τριτσώνης «προφανώς έπαιρνε εντολές από ανθρώπους που ήθελαν να γίνουν δρομοδείκτες της ΑΕΚ» και εκτίμησε πως «αίσθησή μου είναι ότι ήθελε να διακόψει το ματς για να υποβιβαστεί η ΑΕΚ».

Η ΑΕΚ αιτήθηκε να διεξαχθούν τα τελευταία λεπτά του αγώνα ή να μην ισχύσει η αφαίρεση βαθμών. Η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται να εκδοθεί ως αύριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις