Ονόματα με κύρος, στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Καννών

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 15:22
UPD:15:47
A- A A+

Σε ανακοίνωσή του από την «πόλη του Φωτός», ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών, Τιερί Φρεμό, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα που θα απαρτίζουν την φετινή  κριτική επιτροπή της διοργάνωσης.

«Έχουμε μόνο ένα κριτήριο όταν ξεχωρίζουμε τα μέλη της επιτροπής, το ίδιο με το οποίο επιλέξαμε και τον πρόεδρο, κύρος! Οπότε,  όταν τοποθετείς τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στο κέντρο της επιτροπής, οφείλεις να τον πλαισιώνεις με σπουδαίου κύρους καλλιτέχνες»,  εξήγησε ο Φρεμό.

REUTERS
Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Ανγκ Λι, η Νικόλ Κίντμαν, ο Κριστόφ Βαλτς, ο Κριστιάν Μουντζίου, η Λιν Ράμσεϊ, η γιαπωνέζα σκηνοθέτης Ναόμι Καβάσε (Χρυσή Κάμερα το 1997), ο διάσημος γάλλος ηθοποιός Ντανιέλ Οτέιγ και η σταρ του Bollywood, Βάιντια Μπαλάν, θα κρίνουν φέτος τις ταινίες του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος και θα αποφασίσουν για τα βραβεία.

«Έχουμε σκηνοθέτες που έρχονται από όλες τις γωνιές της γης και μας εμπιστεύονται τις ταινίες τους» είπε ο Φρεμό. «Πρέπει να είναι βέβαιοι ότι εκείνοι που θα αποφασίσουν για τα βραβεία είναι άνθρωποι έγκυροι, που εμπνέουν σεβασμό».

Η Τζέιν Κάμπιον θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στην κατηγορία  «Cinefondation» και των ταινιών μικρού μήκους, ο Τόμας Βίντερμπεργκ στο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» ενώ ο Μιγκέλ Γκόμεζ θα είναι ο πρόεδρος της επιτροπής «Εβδομάδας Κριτικής».


 

Προτεινόμενα για εσάς